Παρασκευή 21 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κύκλωμα εκβιαστών με συμμετοχή και αστυνομικών

Στην Εισαγγελία Αθηνών παραδόθηκε από την αστυνομία το αποτέλεσμα έρευνας, που διεξαγόταν από το 2019, μετά από καταγγελίες για τη δράση κυκλώματος τοκογλύφων, απατεώνων και εκβιαστών.

Οπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονται 64 άτομα. Το κύκλωμα των τοκογλύφων δάνειζε σε ευκατάστατα άτομα ποσά κυρίως για παράνομο τζόγο και όταν τα χρήματα δεν επιστρέφονταν, έβαζαν «μπράβους» για να τα εισπράξουν. Αυτήν, όμως, την πρακτική χρησιμοποίησαν και ορισμένοι που δανείζονταν χρήματα, έναντι των τοκογλύφων, για να απαλλαγούν από αυτούς. Ετσι αναμένεται να υπάρξουν κατηγορούμενοι και από την πλευρά των δανειζομένων. Επιπλέον, το εγκληματικό κύκλωμα είχε διαπράξει και απάτες σε βάρος επιχειρηματιών και είχε αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά για «επενδύσεις».

Για την υπόθεση αυτή ερευνάται και ο βαθμός εμπλοκής συνολικά 5 αστυνομικών και ενός απότακτου. Τρεις από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς έχουν συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους. Τέσσερις από τους αστυνομικούς υπηρετούν σε υπηρεσίες ελέγχων και ένας σε υπηρεσία του Αρχηγείου με πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη, η οποία και θα καταλήξει στην απόδοση και τον επιμερισμό κατηγοριών και σχετικών διώξεων στα εμπλεκόμενα με την υπόθεση πρόσωπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ