Παρασκευή 21 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΕΒΡΟΥ
Δράση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Δαδιά

Δράση με σύνθημα «Οχι ανεμογεννήτριες στο δάσος της Δαδιάς. Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Δαδιάς δεν θα περάσει!» οργανώνουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του Εβρου την Κυριακή 23 Απρίλη, διεκδικώντας την αποκατάσταση όλων των καμένων εκτάσεων, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, ενίσχυση με προσωπικό και χρηματοδότηση της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και φθηνό ρεύμα για όλο τον λαό.

Τα σωματεία και οι φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Κέντρο Ενημέρωσης του Εθνικού Πάρκου και στη συνέχεια επίσκεψη στο κέντρο ενημέρωσης και σύντομη πεζοπορία στο δάσος, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και δράσεις για παιδιά.

Εκδήλωση διαφήμισης της «πράσινης ανάπτυξης» από το Εργατικό Κέντρο Εβρου

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εβρου (ΕΚΕ) οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πράσινη ανάπτυξη - πρωτογενής τομέας ανάχωμα στη δημογραφική ερήμωση του Εβρου».

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΕ στις 19 Απρίλη, οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ κατήγγειλαν την πλειοψηφία της διοίκησης, τονίζοντας πως αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση η στάση της όχι μόνο να μην παίρνει θέση για το έγκλημα που σχεδιάζεται στη Δαδιά, όπως έκαναν δεκάδες σωματεία και μαζικοί φορείς, αλλά να προτείνει πραγματοποίηση εκδήλωσης - προβολής της «πράσινης» επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Παρόλο που τον νομό μας διατρέχουν ενεργειακοί αγωγοί, οι βουνοκορφές έχουν γεμίσει ανεμογεννήτριες και στα χωράφια έχουν "φυτρώσει" χιλιάδες φωτοβολταϊκά, παρόλο που σχεδιάζονται και υλοποιούνται μια σειρά από ενεργειακά έργα (αγωγός IGB, δίκτυο οικιακού φυσικού αερίου, LNG, μονάδα ηλεκτροπαραγωγής), ο λαός του Εβρου και συνολικά της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης συνεχίζει να καταγράφει πρωτιά στην ενεργειακή φτώχεια, χωρίς να έχει το παραμικρό όφελος. Αντίθετα, συνεχίζει να χρυσοπληρώνει την "πράσινη ανάπτυξη", το Χρηματιστήριο Ενέργειας, με δυσβάσταχτους λογαριασμούς και φόρους», σημείωσε στην τοποθέτησή της η ΔΑΣ. Πρόσθεσε ότι στην ερήμωση των πόλεων και των χωριών «συμβάλλουν η μεγάλη ανεργία, οι τεράστιες ελλείψεις σε δομές Εκπαίδευσης και Υγείας που σπρώχνουν τους νεότερους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Γιατί από όλες τις κυβερνήσεις θεωρείται κόστος η ενίσχυση τέτοιων υποδομών, δεν επιφέρουν κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

(...) Η ανάπτυξη που προβάλλεται, όπως και αν την χαρακτηρίζετε, "πράσινη", "δίκαιη", "ανάπτυξη για όλους", αφορά την ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και προϋποθέτει το περαιτέρω χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, ελαστικά ωράρια και χτύπημα του σταθερού χρόνου εργασίας, χωρίς ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας, πετσοκομμένους μισθούς.

Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα, για προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία, για φθηνή Ενέργεια για όλους, για ασφαλείς υποδομές στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, για σύγχρονες δημόσιες δομές Υγείας και Εκπαίδευσης, για την προστασία του περιβάλλοντος από τις επενδύσεις των "πράσινων" αρπακτικών της Ενέργειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ