Παρασκευή 21 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Εξω από τη Θεσσαλονίκη οι φονικές μηχανές του ΝΑΤΟ

Με τη συμμετοχή του στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 11 π.μ., να βροντοφωνάξει «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!», καλούν τον εργαζόμενο λαό της πόλης τα εργατικά Σωματεία.

Καταγγέλλουν ότι για ακόμη μια φορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης λερώνεται από την παρουσία αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων, που μεταστάθμευσαν στην πόλη για να συμμετέχουν σε σειρά ασκήσεων στη Ρουμανία, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Και απαιτούν να ξεκουμπιστούν από την πόλη οι φονικές μηχανές του ΝΑΤΟ.

Τα Σωματεία ΣΕΤΗΠ, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Μετάλλου, Τροφίμων - Ποτών, Χημικής Βιομηχανίας, Τύπου - Χάρτου, Φαρμάκου, Εμποροϋπαλλήλων και Λογιστών με κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Η εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια φέρνει τον πόλεμο και τις επικίνδυνες συνέπειες μέσα στο σπίτι μας, και την βάζουν στο στόχαστρο αντιποίνων. Εχουν τεράστιες ευθύνες όσοι θέλουν την Ελλάδα συμμέτοχο στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, όσοι επιδιώκουν "να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ".

Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης έχουμε πείρα! Η εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι κίνδυνος - θάνατος για τον λαό μας.

Εδώ και δεκαετίες, παλεύουμε ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Από το 1999 και τις μεγαλειώδες διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, μέχρι τη μεγάλη απεργία στις 6 Απρίλη του 2022, που κατέληξε στο λιμάνι, ενάντια στην παρουσία στρατιωτικών οχημάτων που προορίζονταν για την Ανατολική Ευρώπη, το εργατικό - λαϊκό κίνημα συνεχίζει και κλιμακώνει απαιτώντας:

Δεν σας θέλει ο λαός!

Να πάρουν δρόμο όλες οι φονικές μηχανές του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην πόλη μας.

Να μην περάσει ούτε σφαίρα από την περιοχή μας για να μακελεύονται οι λαοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ