Τρίτη 25 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νέα απειλή διακοπής ρεύματος σε σχολείο

Σχετική επιστολή έστειλε η ΔΕΗ στο 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού. Σε κινητοποίηση καλεί σήμερα η ΕΛΜΕ Πειραιά

Νέο περιστατικό απειλής διακοπής ρεύματος σε σχολείο σημειώθηκε πριν λίγες μέρες, που έφτασε στο 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού επιστολή της ΔΕΗ ΑΕ, με την οποία ενημερώνει για χρέη του σχολείου (ύψους 8.649 ευρώ) και προειδοποιεί για διακοπή της ηλεκτροδότησης, αν το χρέος δεν αποπληρωθεί!

Αντίστοιχες προειδοποιήσεις διακοπής ρεύματος θυμίζουμε ότι είχαν υπάρξει πριν λίγους μήνες σε δεκάδες σχολεία του δήμου Πειραιά, όμως με την άμεση παρέμβαση εκπαιδευτικών σωματείων, όπως η ΕΛΜΕ Πειραιά, δεν προχώρησε καμία διακοπή ρεύματος σε σχολείο.

Με αφορμή το νέο περιστατικό, η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε κινητοποίηση, σήμερα Τρίτη, στις 13.00, έξω από το 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού και πορεία προς το δημαρχείο Κορυδαλλού. Σημειώνεται ότι το θέμα της αδυναμίας πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος από το ταμείο του σχολείου είχε συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο (23/2), με τη δημοτική αρχή να διαβεβαιώνει τότε πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»...

Η ΕΛΜΕ με τη σημερινή της κινητοποίηση απαιτεί μεταξύ άλλων καμία διακοπή ρεύματος σε σχολείο, ούτε σε σπίτια μαθητών και εκπαιδευτικών, αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις πρώην ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο), δωρεάν ρεύμα και όλοι οι απαραίτητοι λειτουργικοί πόροι στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ