Παρασκευή 26 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
ΟΧΙ στους αντεργατικούς κανονισμούς

 

Μήνυμα σε κυβέρνηση και διοίκηση ΗΛΠΑΠ ότι είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν με τον αγώνα τους τους νέους αντεργατικούς κανονισμούς εργασίας, έστειλαν χτες οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Παράλληλα, εξέφρασαν την έντονη αποδοκιμασία τους προς την πλειοψηφία στην ηγεσία της Ενωσής τους (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), καταψηφίζοντας τις προτάσεις των δύο αυτών παρατάξεων για αποδοχή των αντεργατικών κανονισμών εργασίας.

Ειδικότερα, κατά τη χτεσινή γενική συνέλευση του κλάδου, που συγκλήθηκε στη διάρκεια της 5ωρης στάσης εργασίας (11 π.μ. - 4 μ.μ.), οι εργαζόμενοι στηλίτευσαν με τις ομιλίες τους τη συμβιβαστική - συναινετική στάση της πλειοψηφίας στην ηγεσία του συνδικάτου τους προς τις κυβερνητικές επιλογές. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισαν ότι είναι διατεθειμένοι να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο και μέσο τις εργασιακές τους κατακτήσεις και τα δικαιώματα. Στο πνεύμα αυτό υπερψήφισαν την πρόταση της ΔΑΣ (ΕΣΑΚ) για απόρριψη κάθε αντεργατικού μέτρου, αγωνιστική αντιμετώπιση κάθε προσπάθειας επιβολής του και προκήρυξη πρόωρων εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο συνδικάτο. Την πρόταση της ΔΑΣ ψήφισαν 250 εργαζόμενοι. Η ΠΑΣΚΕ πρότεινε την αποδοχή των νέων κανονισμών όσον αφορά τη μείωση των ημερών ανάπαυσης, την καθιέρωση του διακεκομμένου ωραρίου, την περικοπή του διαλείμματος κλπ. Την πρόταση αυτή ψήφισαν 170 εργαζόμενοι, ενώ την πρόταση της ΔΑΚΕ (αποδοχή των αντεργατικών μέτρων, αλλά να υπάρξει πρόσθετη αμοιβή) ψήφισαν 45 εργαζόμενοι.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ είναι υποχρεωμένο να υλοποιήσει την απόφαση της χτεσινής γενικής συνέλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ