Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΣΥΡΙΖΑ - ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Προσπάθεια ... νεφελώδους συγκάλυψης της αντιλαϊκής πολιτικής και της στρατηγικής σύμπλευσης με τη ΝΔ

Με αφορμή μια συνέντευξη υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο λαός της Δυτικής Αττικής παλεύει να φύγει ο καρκίνος του ΧΥΤΑ από την αυλή του. Δεν ανέχεται να του σερβίρουν τη συνέχιση της λειτουργίας του με συσκευασία «τεχνολογικού εκσυγχρονισμού»
Ο λαός της Δυτικής Αττικής παλεύει να φύγει ο καρκίνος του ΧΥΤΑ από την αυλή του. Δεν ανέχεται να του σερβίρουν τη συνέχιση της λειτουργίας του με συσκευασία «τεχνολογικού εκσυγχρονισμού»
Η συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπική εφημερίδα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αττική, Ανδ. Νεφελούδης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προσπάθεια ...νεφελώδους συγκάλυψης της στρατηγικής σύγκλισης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα της ανάπτυξης στη Δυτική Αττική.

Και επειδή τις τελευταίες μέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γυρνάνε δεξιά και αριστερά και λένε ότι δεν ζητάνε δεύτερη ευκαιρία αλλά πρώτη για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους, αφού όπως λένε την προηγούμενη φορά δεν μπόρεσαν, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων, ο Ανδ. Νεφελούδης αυτοαποκαλύπτεται και μας ομολογεί για ποιον θα δουλέψει η «προοδευτική» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Λέει λοιπόν: «Ενα μεγάλο εργαλείο στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της περιοχής είναι πράγματι η Ενωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής, γιατί τίποτε στη ζωή μας δεν μπορεί να γίνει με ανάθεση, χρειάζεται και η συμμετοχή των συντελεστών της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης, που είναι οι παίκτες της επιχειρηματικότητας και οι εργαζόμενοι βεβαίως». Μη σας κάνει εντύπωση που θυμήθηκε να κάνει και μια αναφορά στους εργαζόμενους. Ως σοσιαλδημοκράτης, την ξέρει καλά τη δουλειά και επιχειρεί να εξασφαλίσει ταξική συναίνεση και συνεργασία στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, γι' αυτό όπως λέει «θα ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο τη δημιουργία μιας μεγάλης συνεργασίας και ενωτικής δράσης του επιχειρηματικού κόσμου με την Ενωση (σ.σ. μην μπερδευτείτε, εννοεί την Ενωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), με το Εργατικό Κέντρο, τους δήμους και την Περιφέρεια...».

Παρά τις φραστικές επιθέσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως «το καταστροφικό διάλειμμα Μητσοτάκη» ή «το καθεστώς Μητσοτάκη», με τις οποίες επιχειρεί να κρύψει την ουσία, ο Ανδ. Νεφελούδης σε πολλά σημεία της συνέντευξης αποκαλύπτει τη στρατηγική σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, καθώς αντιπαρατίθεται με τη ΝΔ για το ποιος προχώρησε πιο γρήγορα στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.

Λέει χαρακτηριστικά: «Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ (...) είχαμε ξεκινήσει την αναζωογόνηση του Ναυπηγείου της Ελευσίνας, είχαμε ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τον εμπορευματικό σταθμό και το επιχειρηματικό πάρκο στον Ασπρόπυργο και στη Μαγούλα, που τη σταμάτησε το καθεστώς Μητσοτάκη, εμείς είχαμε αρχίσει την προσπάθεια για την ανατροπή της ζοφερής αυτής πραγματικότητας». Δηλαδή ο Ανδ. Νεφελούδης επιβεβαιώνει τη θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ στον νόμο Γεωργιάδη για το ξεπούλημα στην αμερικανική ΟΝΕΧ μιας κρίσιμης υποδομής, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού, όπως επίσης τη θετική ψήφο στις τροποποιητικές συμβάσεις για τον εμπορευματικό σταθμό, και απλά καβγαδίζει γιατί η ΝΔ τα εμφανίζει όλα ως δικό της έργο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «εγώ τον άνοιξα τον δρόμο».

Κανείς από τους δύο όμως δεν λέει κουβέντα για τους όρους υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στα ναυπηγεία, όπου μάλιστα είχαμε νεκρό εργάτη στο Ναυπηγείο Σύρου, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεπουλήσει ως κυβέρνηση στην ΟΝΕΧ και ο Μητσοτάκης απλά έκανε τα εγκαίνια. Κανείς δεν λέει κουβέντα για τις βλαπτικές μεταβολές στα δικαιώματα των εργαζομένων, που δεν τους καταβλήθηκε Δώρο Πάσχα, δεν τους καταβάλλονται επιδόματα, προσαυξήσεις υπερωρίας - νυχτερινής εργασίας - αργιών.

Οσον αφορά το μεγάλο ζήτημα της χωματερής στη Δυτική Αττική, ο Ανδ. Νεφελούδης, αφού πρώτα επαναλαμβάνει τα γνωστά προεκλογικά - τετριμμένα «λεβέντικα» όπως «Τέλος στην έννοια της πίσω αυλής, τέλος στον σκουπιδότοπο» για να μπερδεύει και να ψαρεύει σε θολά νερά, περνάει στην ουσία και λέει:

«Ο ΧΥΤΑ χρειάζεται ριζικό τεχνολογικό εκσυγχρονισμό». Δηλαδή ο Ανδ. Νεφελούδης δεσμεύεται για τη συνέχιση και επέκταση της καρκινογόνου χωματερής της Φυλής στην ήδη πολλαπλά επιβαρυμένη περιοχή της Δυτικής Αττικής. Οσο για τα περί τεχνολογικού εκσυγχρονισμού, τα προσπερνάμε, καθώς είναι η αναγκαία γαρνιτούρα για να σερβίρεται σε προεκλογική περίοδο ο καρκίνος στον λαό της περιοχής. Αν και ο Ανδ. Νεφελούδης ισχυρίζεται ότι γνωρίζει καλά την περιοχή της Δυτικής Αττικής και τα προβλήματά της, φαίνεται να ξεχνάει ή να προσπερνάει ότι η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ (Δούρου), πριν παραδώσει στον Πατούλη της ΝΔ, ψήφισε στον ΕΔΣΝΑ τη δημιουργία νέας χωματερής στη Δυτική Αττική, και μάλιστα η περιφερειακή αρχή Πατούλη την έφερε για ψήφιση τον Οκτώβριο του 2019 στο Περιφερειακό Συμβούλιο και εγκρίθηκε με τις ψήφους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μη θυμηθούμε τη μεθόδευση για εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης 250 τόνων επικίνδυνων αποβλήτων στη θέση Μεσαία Γέφυρα στη Μάνδρα, όπου οι διοικήσεις Δούρου και Πατούλη, αντί να καταψηφίσουν, απέσυραν το θέμα από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να πάρει θετική ψήφο. Μεθόδευση που απέτρεψε ο λαός της περιοχής, εξαιτίας της έγκαιρης αποκάλυψης από τους εκλεγμένους του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής και στον δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Ο Ανδ. Νεφελούδης αγωνιωδώς προσπαθεί να βρει κάτι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που να παραπέμπει σε κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ, ή κάτι που να φαίνεται ή να ακούγεται αριστερό. Ομως και αυτός, όπως και όλος ο λαός της Δυτικής Αττικής, δεν τα καταφέρνει. Γι' αυτό δεν ξέχασε να διαφημίσει τη «φοβερή» και «ρηξικέλευθη» πρόταση που έκανε ο ίδιος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θύμιζε διαφήμιση των ΕΛΠΕ, όπου ο γαλαντόμος Ανδ. Νεφελούδης πρότεινε τα ΕΛΠΕ να δίνουν δωρεάν πετρέλαιο στους κατοίκους της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου και της Μάνδρας.

Αλλη μία πρόταση δηλαδή που επιχειρεί να «βγάλει λάδι» τους μονοπωλιακούς ομίλους, να τους εμφανίσει ως γίγαντες που τάχα μπορούν να έχουν και κοινωνικό πρόσωπο την ίδια στιγμή που συνεχίζουν να ανακοινώνουν τεράστια κέρδη κάθε χρόνο πάνω στις άθλιες εργασιακές σχέσεις, στην εντατικοποίηση της εργασίας, και που δραστηριοποιούνται ανεξέλεγκτα σε βάρος της υγείας και της ζωής των κατοίκων.

Γι' αυτόν τον λόγο, τέτοιες προτάσεις είναι συχνές στη Δυτική Αττική, ακόμα και από ακραία συντηρητικούς πολιτικούς χώρους, γιατί επιδίωξη όλων τους είναι οι όμιλοι να συνεχίσουν να θησαυρίζουν, ο δε λαός να συνεχίσει να φυτοζωεί - και να λέει και ευχαριστώ - από «εθελοντικές» προσφορές.

Γι' αυτό, προκλητικά επιχειρεί να διαφημίσει το έργο του ως γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας στην κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστεράς» και το μόνο που καταφέρνει να ψελλίσει είναι ότι επί δικής του θητείας μπορεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε μια βιομηχανική περιοχή όπως είναι η Δυτική Αττική να μην είχε επαρκή κόσμο, αλλά όπως λέει «τότε ο ένας δούλευε για τρεις», χωρίς να δίνει στοιχεία για το πόσοι έλεγχοι έγιναν και πόσα πρόστιμα κόπηκαν σε μονοπωλιακούς ομίλους.

Αλλά τι να περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση, όταν η Δυτική Αττική ήταν στο «κόκκινο» από την εξέλιξη της πανδημίας και τα εργατικά σωματεία απαιτούσαν στελέχωση των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε «θα λογαριαστούμε μετά», ζήταγε υπουργούς κοινής αποδοχής και έφτασε μέχρι και στο σημείο - με ανακοίνωση οργάνωσης μελών του - να αμφισβητεί την ίδια την πραγματικότητα και το «κόκκινο» της Δυτικής Αττικής, για να τη βγάζουν έτσι λάδι η κυβέρνηση της ΝΔ και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ολα τα παραπάνω αποτελούν μια κυνική ομολογία ότι η δήθεν προοδευτική κυβέρνηση που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες της κυβέρνησης ΝΔ, του Μητσοτάκη, όπως άλλωστε και η «πρώτη φορά αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στις ίδιες ράγες της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, των Σαμαροβενιζέλων.

Εμπειρία τραγική για τον λαό μας, που σκόρπισε απογοήτευση σε αριστερό - προοδευτικό κόσμο και επέτρεψε το 2019 στον Μητσοτάκη να εμφανίζεται ως σωτήρας.

Απογοήτευση που τη δεύτερη φορά θα είναι μεγαλύτερη και ο λαός δεν χρειάζεται να την ξαναζήσει. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία της Δυτικής Αττικής, που στις σκέψεις της υπάρχει η επιλογή του ΚΚΕ, είναι ώρα να το πάρουν απόφαση.

Είναι ώρα να το πάρουμε «αλλιώς». Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να εκλεγεί στη Δυτική Αττική βουλευτής του ΚΚΕ. Στις 21 Μάη να δυναμώσει το ΚΚΕ, να δυναμώσει δηλαδή ο πραγματικός αντίπαλος της αντιλαϊκής πολιτικής, για να βρεθεί ο λαός από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα και να πάρουν οριστικά και αμετάκλητα «πόδι» οι νεκροθάφτες των δικαιωμάτων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ