Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αντιγράφει ποιον!

«

Ο Μητσοτάκης ντύθηκε ΣΥΡΙΖΑ» και «ο Τσίπρας αντιγράφει τον πρωθυπουργό».

Αυτές τις αλληλοκατηγορίες, μαζί με αιχμές για το ποιανού το πρόγραμμα είναι «κοστολογημένο» και έχει την έγκριση της ΕΕ, αντάλλαξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ, «καρφώνοντας» ότι τα προγράμματά τους μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, αφού και οι δύο «ξεπατικώνουν» τη στρατηγική του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων.

Ετσι, ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον «ΑΝΤ1» είπε ότι «ο Μητσοτάκης προσπάθησε να ντυθεί ΣΥΡΙΖΑ» και, απαντώντας σε ερώτηση αν εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός έκλεψε ιδέες από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Μια φορά υποκλοπέας, για πάντα υποκλοπέας». Ανταπαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «βλέπω μια μεγάλη αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το πρόγραμμα της ΝΔ (...) Βλέπω το ακριβώς αντίθετο, βλέπω τον κ. Τσίπρα να αντιγράφει τον κ. Μητσοτάκη. Εχει υιοθετήσει αυτολεξεί συνθήματα και μηνύματα του κ. Μητσοτάκη τα οποία χρησιμοποιεί ο ίδιος εδώ και μήνες», κατηγορώντας τον ότι κάνει «mirroring» (αντιγραφή, καθρέφτισμα).

Ολα αυτά, να φανταστεί κανείς, τα έλεγαν με αφορμή το πρόγραμμα που παρουσίασε την Τετάρτη η ΝΔ και το οποίο αποτελεί έναν πραγματικό καθρέφτη των «θέλω» του κεφαλαίου, που τσακίζουν τον λαό:

-- Προβλέπει μέτρα όπως παραπέρα μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών για την εργοδοσία, φοροαπαλλαγές «με ουρά» αλλά και «λεφτά με ουρά» από το Ταμείο Ανάκαμψης στους επιχειρηματικούς ομίλους, με στόχο να αυξηθούν οι επενδύσεις «τουλάχιστον κατά 70%» και τον λαό να πληρώνει τοις μετρητοίς για τα δάνεια και με νέα βάρβαρα αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα», όπως η επιτάχυνση των πλειστηριασμών.

-- Παρουσιάζει ως «απόλυτη προτεραιότητα» την πολιτική της «πράσινης» μετάβασης, της «απελευθέρωσης» - παραπέρα εμπορευματοποίησης σε μια σειρά τομείς, σηματοδοτώντας νέες μεγάλες αυξήσεις σε Ενέργεια, τρόφιμα, στέγαση και μια σειρά άλλα προϊόντα που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες.

Κατά τ' άλλα ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να μιλάει για ...αύξηση εισοδήματος και να τάζει ότι το ...2027 οι μισθοί θα φτάσουν στα επίπεδα του 2011! Κι αυτό με όλο το αντεργατικό πλαίσιο άθικτο, με καθορισμό του κατώτατου μισθού με Υπουργικές Αποφάσεις, ενώ τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας και η διευρυνόμενη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών θα συνεχίσουν να σαρώνουν το λαϊκό εισόδημα. Ενδεικτικά, πέρυσι ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4%, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ.

-- Προβλέπει επίσης «διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας, που αποτελεί όρο απαράβατο», προαναγγέλλοντας δηλαδή ότι θα συνεχιστεί το τσεκούρι σε δαπάνες και η φοροληστεία για τον λαό, που πληρώνει πάνω από 50 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, το 95% των φόρων, αλλά και θα κλιμακωθεί, με επιστροφή στα ματωμένα πλεονάσματα και με νέα «πράσινα» χαράτσια. Κατά τ' άλλα ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ...μείωση φόρων, απευθυνόμενος και πάλι στους επιχειρηματικούς ομίλους, που πληρώνουν λιγότερο από το 5% του συνόλου.

-- Στην προμετωπίδα του, τέλος, έχει τη συνέχιση των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών, για τους οποίους ο ελληνικός λαός πληρώνει πάνω από 7,4 δισ. ευρώ τον χρόνο, βάζοντας ταυτόχρονα το κεφάλι στον «ντορβά» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και μεγάλων κινδύνων, αλλά και σε επικίνδυνες «διευθετήσεις» στα Ελληνοτουρκικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ