Τρίτη 2 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του Καραϊβάζ

Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΛ.ΑΣ. Ετσι, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ού Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου, η οποία έγινε τον Απρίλη του 2021. Πρόκειται για δύο αδέλφια, που εμπλέκονται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, προκύπτει και ο ρόλος τριών ακόμα προσώπων εκτός από τους δύο συλληφθέντες. Για τα τρία αυτά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στη δικογραφία, δεν υπάρχουν τα στοιχεία που θα μπορούν να οδηγήσουν σε συλλήψεις. Ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει μετά την αυριανή απολογία των κατηγορουμένων. Οι διωκτικές αρχές εντόπισαν υπόθεση του 2015 η οποία αφορούσε κύκλωμα εκβιαστών. Για εκείνη την υπόθεση ο Γιώργος Καραϊβάζ φέρεται να είχε παρουσιάσει κρίσιμα στοιχεία στις αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο έρευνας που είχε κάνει.

Το ένα από αυτά τα άτομα φέρεται να είναι - σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί - ο οδηγός του σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία. Το άλλο άτομο εξετάζεται ότι μπορεί να είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης. Σημειωτέον, στον φάκελο που είχε σχηματιστεί το 2015 αναφέρονταν ο ρόλος του Καραϊβάζ στην αστυνομική έρευνα, αλλά και δυσμενή σχόλια των ποινικών γι' αυτόν. Αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εμπλοκή του δημοσιογράφου ίσως ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στη στοχοποίησή του. Ανάμεσα στους δράστες βρίσκεται ένας 53χρονος ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών, με πολυετή κάθειρξη, ένας 54χρονος, φερόμενος ως οδηγός του βαν, και ένας 50χρονος βοηθός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ