Τρίτη 2 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΣΕ

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΣΕ Σπύρου Πατέρα αλλά και δύο μελών της Επιτροπής που εισηγήθηκαν τη μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών. Ο σταθμάρχης έχει προφυλακιστεί για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, τη μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη στις 28 Φλεβάρη, με 57 νεκρούς, εκ των οποίων οι περισσότεροι νέοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη επικεντρώνεται στο ότι ο προφυλακισμένος σταθμάρχης που είχε βάρδια το βράδυ της πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων προσελήφθη στα 59 του ενώ το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη.

Ωστόσο, αυτές οι υπαρκτές πλευρές δεν μπορούν να κρύψουν τις διαχρονικές ευθύνες του αστικού κράτους όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, που κινήθηκαν στις ράγες της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρομικών μεταφορών, όπως ισχύει και στην ΕΕ. Αυτές κομμάτιασαν τον ΟΣΕ, τον ιδιωτικοποίησαν, εφάρμοσαν την πολιτική που θεωρεί κόστος τα μέτρα ασφάλειας με διαθέσιμα συστήματα τηλεδιοίκησης, όπως και τις ζωές εργαζομένων και επιβατών, για να βγάζουν περισσότερα κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Σήμερα αυτό που επιχειρείται είναι η απόδοση ευθυνών σε μεμονωμένα πρόσωπα, ώστε να βγαίνει λάδι αυτή ακριβώς η εγκληματική πολιτική, που είναι και η ουσιαστική αιτία της τραγωδίας στα Τέμπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ