Παρασκευή 5 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ
Αυτήν τη φορά να μετρηθούμε και να είμαστε περισσότεροι στην κάλπη και στους αγώνες!

Σε εκδήλωση της Περιφερειακής Οργάνωσης Πανεπιστημίου Πατρών της ΚΝΕ μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης

Φοιτητική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή, διοργάνωσε χτες το μεσημέρι η Περιφερειακή Οργάνωση Πανεπιστημίου Πατρών της ΚΝΕ στον όμορφο χώρο του εξωτερικού αμφιθεάτρου των Χημικών Μηχανικών, μπροστά στη διπλή εκλογική μάχη των φοιτητικών εκλογών στις 10 Μάη και των βουλευτικών εκλογών στις 21 Μάη.

Στην ομιλία του ο Θ. Κωτσαντής κάλεσε χαρακτηριστικά τους φοιτητές:

«Φέτος στις 10 Μάη κάνουμε το άλμα! Πολύ περισσότεροι φοιτητές να στείλουν περήφανο και αγωνιστικό μήνυμα στην κάλπη των φοιτητικών εκλογών, με ΠΚΣ ξανά 1η δύναμη! Η Πάτρα άλλωστε είναι η πόλη που ξέρει να αλλάζει τα δεδομένα, στο Πανεπιστήμιο, στο Εργατικό Κέντρο, στον δήμο, παντού!

Αυτές οι φοιτητικές εκλογές είναι ορόσημο στην πάλη του φοιτητικού κινήματος! Είναι οι πιο κρίσιμες της τελευταίας 30ετίας!

1ον γιατί πραγματοποιούνται δυο μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη και τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας, συμφοιτητών σας, που ξεσήκωσε τη νεολαία στις πιο μεγάλες και συγκλονιστικές κινητοποιήσεις της δεκαετίας! (...)

2ον γιατί πραγματοποιούνται 11 μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές και η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να εμφανίσει τους φοιτητές ως υποστηρικτές της πολιτικής που εφαρμόζει. (...)


3ον γιατί σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές κρίνεται το αν θα συνεχιστεί η πορεία αλλαγής του συσχετισμού και ενίσχυσης του φοιτητικού κινήματος».

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πείρα που αντλείται από τη Βόρεια Ελλάδα, επισημαίνοντας:

«Ηδη στις πρώτες εκλογές που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, οι συμφοιτητές σας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του ΔΙΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη, μίλησαν και έσπασαν το απόστημα της βίας και νοθείας που είχε επιβληθεί για δεκαετίες στο πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με εκφραστή την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ! Οργανώθηκαν στους Συλλόγους τους, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους...

Οι φοιτητές στο ΔΙΠΑΕ έκαναν το άλμα! Τώρα είναι η σειρά των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών! Κανένας δεν περισσεύει! Η μάχη των φετινών φοιτητικών εκλογών θα είναι σκληρή, άνθρωπο τον άνθρωπο, έτος το έτος, τμήμα το τμήμα!

Ειδικά οι φοιτητές του Β' έτους, που πέρσι ανέδειξαν σε 1η δύναμη την ΠΚΣ, μπορούν ακόμα πιο μαζικά φέτος να σφραγίσουν τη νίκη της.

Αλλά και οι φοιτητές του Α' έτους με την πρώτη τους ψήφο να αφήσουν αγωνιστική παρακαταθήκη για το υπόλοιπο των σπουδών τους και αφετηρία διεκδίκησης για πτυχία με αξία, ζωή με δικαιώματα κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων, που έχουν διαμορφώσει χρόνια τη σημερινή κατάσταση».

Και σαλπίζοντας μήνυμα αισιοδοξίας για τη διπλή εκλογική μάχη αυτού του μήνα, υπογράμμισε:

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε, στο χέρι μας είναι τα χιλιάδες γαρύφαλλα της "Πανσπουδαστικής" να οπλίσουν με δύναμη και αισιοδοξία όσους σκέφτονται να βαδίσουν τον ελπιδοφόρο δρόμο της ανατροπής, τον δρόμο που ο λαός σώζει τον λαό απέναντι σε κάθε επίδοξο διαχειριστή της βαρβαρότητας.

Η πρωτιά της ΠΚΣ να δώσει ώθηση σε χιλιάδες νέους να κάνουν την ίδια περήφανη επιλογή και στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Αυτήν τη φορά να μετρηθούμε και να είμαστε περισσότεροι στην κάλπη και στους αγώνες. Να είναι λιγότεροι και αδύναμοι όσοι μας κλέβουν τη ζωή. (...)

Τώρα είναι η ώρα να υπάρξει πολιτική τιμωρία στα κόμματα που τσακίζουν τα όνειρα και τα δικαιώματα της νεολαίας, των λαϊκών οικογενειών. Ο λαός έχει συμφέρον να είναι αδύναμα όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.

Τώρα είναι η ώρα να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αντιστοιχηθεί η ζωή μας με τις δυνατότητες της εποχής μας, με την επιστημονική πρόοδο, την τεχνολογική εξέλιξη, τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ