Παρασκευή 5 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Δημιουργικότητα, κέφι και δυνατά μηνύματα

Πλήθος εκδηλώσεων έγιναν το Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Πειραιά

Ηλιούπολη
Ηλιούπολη
«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας... #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ» είναι το σύνθημα - κάλεσμα που απλώθηκε σε δεκάδες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, μέσα από τις εκδηλώσεις των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από όλα τα Μαθητικά Φεστιβάλ οι συζητήσεις και οι ομιλίες από μαθητές και υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ, που ανέδειξαν μέσα και από ερωτήσεις που έθεταν στο κοινό, όπως στο Περιστέρι και το Αιγάλεω, την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στις εκλογές, για να δυναμώσει ο αγώνας για τα δικαιώματα και της νεολαίας απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν προκύψει.

Τα ενδιαφέροντα και οι κλίσεις των μαθητών ήταν οι πρωταγωνιστές και αυτών των Μαθητικών Φεστιβάλ με δεκάδες εκθέσεις και project για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις της νεολαίας, όπως στο Ηράκλειο με την παρουσίαση project για τη γυναικεία ανισοτιμία αλλά και εκθέσεις φωτογραφίας με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, όπως στο Μενίδι από μαθητές Γυμνασίων της περιοχής, αναδεικνύοντας «τα Τέμπη» των σχολείων τους.

Δεν θα μπορούσε να μην εμπνεύσει τους δεκάδες μαθητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση των Φεστιβάλ η καλλιτεχνική δημιουργία με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, όπως το χορευτικό από μαθήτριες της Γλυφάδας στο Φεστιβάλ που διοργανώθηκε στο Ελληνικό. Συγκινητική στιγμή για τους μαθητές που παρακολουθούσαν το Φεστιβάλ στο Ιλιον και το Μενίδι ήταν το θεατρικό από το Στέκι Πολιτισμού του Μενιδίου για το τραγικό αυτό δυστύχημα, αλλά και οι απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές του Χαλανδρίου, που οι ίδιοι συνέθεσαν και τα παρουσίασαν στο Φεστιβάλ της περιοχής τους. Οι μαθητές στο Πόρτο Ράφτη και στην Ηλιούπολη εκφράστηκαν μέσα από τα graffiti που δημιούργησαν στη διάρκεια του Φεστιβάλ. Τα παιχνίδια που έπαιξαν οι μαθητές στο Φεστιβάλ του Περιστερίου και του Ιλίου χάρισαν στιγμές γέλιου στους μαθητές που έλαβαν μέρος αλλά και παρακολούθησαν. Οι μαθητές της Κυψέλης διοργάνωσαν μαζί με το Φεστιβάλ τους και τουρνουά μπάσκετ. Ξεχωριστή στιγμή για το μαθητικό Φεστιβάλ του Μενιδίου ήταν «το τρένο της ζωής» που έφτιαξαν οι μικροί φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» και το παρουσίασαν, αλλά και στο Ελληνικό που πέταξαν φαναράκια στον ουρανό.

Παλλήνη
Παλλήνη
Το αδιαχώρητο προκλήθηκε στα Μαθητικά Φεστιβάλ στον Πειραιά, στην Παλλήνη και την Ηλιούπολη, όταν ανέβηκαν στη σκηνή τα μαθητικά συγκροτήματα των περιοχών, ξεσηκώνοντας το κοινό. Στον Πειραιά οι μαθητές διασκέδασαν με τη hip hop συναυλία από μαθητές αλλά και φοιτητές, ενώ στην Ηλιούπολη και την Παλλήνη οι rock ήχοι των συγκροτημάτων ενθουσίασαν τους μαθητές.

  • Σήμερα Παρασκευή, πραγματοποιείται το Μαθητικό Φεστιβάλ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 19.30 στην πλατεία Πατριάρχου.
  • Στο Σκοπευτήριο γίνεται το Μαθητικό Φεστιβάλ στην Καισαριανή αύριο Σάββατο, στις 19.00.
  • Στην Ελευσίνα, το Μαθητικό Φεστιβάλ προγραμματίζεται την Κυριακή 7 Μάη, στις 18.30 στην πλατεία Ευμολπιδών.

Πειραιάς
Πειραιάς

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ