Πέμπτη 4 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Ελπιδοφόρα τα μηνύματα των εκλογών

Τη μάχη για το δυνάμωμα του Συλλόγου τους δίνουν και φέτος οι σπουδαστές
Τη μάχη για το δυνάμωμα του Συλλόγου τους δίνουν και φέτος οι σπουδαστές
Με την ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση των σπουδαστών στις κάλπες, που είχαν στηθεί έξω από μια σειρά σχολές, χαρακτηρίστηκε η χτεσινή τρίτη μέρα των εκλογών που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών. Ηδη τις δύο πρώτες μέρες ο αριθμός των σπουδαστών που στήριξαν με την ψήφο τους το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο, το οποίο αποτελείται από 314 ονόματα, ξεπέρασε τους 1.000.

Οι κάλπες θα κλείσουν αύριο, Παρασκευή βράδυ, ενώ μια από τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα του νέου ΔΣ του Συλλόγου. Ωστόσο, η προσπάθεια του Συλλόγου να δυναμώσει φέτος ακόμη περισσότερο τη φωνή, ήρθε αντιμέτωπη για άλλη μια χρονιά με κρούσματα τρομοκρατίας και προσπάθειες εκφοβισμού των σπουδαστών. Στην ιδιωτική σχολή «Αυγερινοπούλου» ο σχολάρχης κάλεσε την Αστυνομία, η οποία ζήτησε τα στοιχεία των μελών του ΣΥΣΠΙΣ. Την αστυνομία κάλεσε και ο σχολάρχης της ΑΚΤΟ, προκειμένου να απομακρύνει στους σπουδαστές που είχαν στήσει την κάλπη στο πεζοδρόμιο της σχολής. Ενώ την απειλή της αστυνομίας ακολούθησε και ο σχολάρχης της «Ιπποκράτειου».

«Οι σπουδαστές που έχουν στραφεί στην ιδιωτική εκπαίδευση, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία των σχολαρχών, αλλά και την απαξίωση της κυβέρνησης σε αυτά τα προβλήματα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

«Το γεγονός ότι ο συνδικαλισμός απαγορεύεται από τους σχολάρχες εμάς δε μας τρομάζει. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να παλεύουμε για αξιόπιστα πτυχία, για καλύτερες συνθήκες μέσα στις σχολές, για επαγγελματική αποκατάσταση», καταλήγει ο ΣΥΣΠΙΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ