Πέμπτη 11 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδικασμένη η προσπάθεια υλοποίησης του κατηγοριοποιημένου σχολείου των δεξιοτήτων

Παρά τις πιέσεις, τη δικαστική προσφυγή και τις προσπάθειες τρομοκράτησης από πλευράς υπουργείου Παιδείας προκειμένου να εφαρμοστούν οι εξετάσεις της «Ελληνικής PISA», με συμμετοχή εκπαιδευτικών στη χτεσινή στάση εργασίας δόθηκε το μήνυμα πως το συγκεκριμένο μέτρο, που οδηγεί στο υποβαθμισμένο κατηγοριοποιημένο σχολείο των δεξιοτήτων, είναι καταδικασμένο ως τέτοιο στις συνειδήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας προσέφυγε στα δικαστήρια ενάντια στις στάσεις εργασίας που προκήρυξαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τις προγραμματισμένες για χτες εξετάσεις και η κινητοποίηση κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Νέα στάση εργασίας προκήρυξε χτες η ΑΔΕΔΥ για τους εκπαιδευτικούς, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το υπουργείο, με έγγραφο που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του, να «ενημερώνει» πως η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική και για συνέπειες για όσους απεργήσουν. Για «μνημείο ολοκληρωτισμού» και συνέχεια στον «κατήφορο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ που πάνω στον πανικό της από τον μαζικό αγώνα των εκπαιδευτικών, τους απειλεί με στόχο να τους εκφοβίσει» κάνει λόγο το ΔΣ της ΔΟΕ σημειώνοντας ότι «το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε και κατοχυρώθηκε με αγώνες και αίμα στον τόπο μας. Δεν μπορεί να το ακυρώσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ». Η ΔΟΕ απαντά και στην προσπάθεια του υπουργείου να παραπλανήσει παραθέτοντας διατάξεις που αφορούν πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα.

Για «παράνομη και εργοδοτικού τύπου πρακτική» καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οπως σημειώνει, οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Αφύτου που ακολούθησαν την απόφαση του κλάδου να μπλοκάρει τις εξετάσεις Pisa συμμετέχοντας στη στάση εργασίας «βρέθηκαν μπροστά στις απειλές του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος ακολουθώντας τις πρακτικές των προϊσταμένων του, του ΥΠΑΙΘ, του γγ, των καλοθελητών του, προσπάθησε να τους τρομοκρατήσει, απειλώντας τους πως αν δεν σταματήσουν τη στάση εργασίας και δεν επιστρέψουν στις τάξεις τους κινδυνεύουν με ΕΔΕ, μέχρι και απόλυση!».

«Δυστυχώς η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής δεν δείχνει το ίδιο πάθος στο να πάρει μέτρα ώστε να λειτουργούν τα σχολεία με όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει στον 21ο αιώνα, με δεκάδες κενά σε σχολεία της περιοχής να παραμένουν ακόμη και τον μήνα Μάιο, και με την ελάχιστη χρηματοδότηση που δίνεται από τη σχολική επιτροπή να στρώνει το έδαφος στους χορηγούς που κυριολεκτικά σουλατσάρουν στα σχολεία μας! Ο κλάδος έχει πλέον πείρα!! Ούτε απειλείται ούτε τρομοκρατείται! Συνεχίζουμε αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων! Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!», τονίζει μεταξύ άλλων η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στον ΣΕΠΕ Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στις διαγνωστικές εξετάσεις συμμετείχε το 96,5% των επιλεγμένων σχολικών μονάδων, 579 από τις 600.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ