Παρασκευή 12 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
Νέα διάσωση μεταναστών από νησίδα του ποταμού

Δεκαεφτά μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης από νησίδα του ποταμού Εβρου σε επιχείρηση της αστυνομίας, με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ. Στο σημείο βρέθηκαν και αξιωματούχοι της Frontex.

Συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν ύστερα από σχετική ενημέρωση ΜΚΟ, σε σημείο κοντά στο Πύθιο, όπου τους είχε εγκαταλείψει διακινητής αφού πρώτα τους μετέφερε από την τουρκική πλευρά των συνόρων με βάρκα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται, σύμφωνα με την αστυνομία, για 7 άντρες, 2 γυναίκες και 8 ανήλικους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Μάη είχε πραγματοποιηθεί στην ίδια περιοχή αντίστοιχη επιχείρηση για τη διάσωση ακόμα 39 προσφύγων και μεταναστών που είχαν επίσης εγκαταλειφθεί σε νησίδα του Εβρου από διακινητή.

Η πολιτική της καταστολής, των απελάσεων και των επαναπροωθήσεων, που εφάρμοσαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, οδηγεί σταθερά τους κατατρεγμένους στα νύχια των κυκλωμάτων διακινητών, με τραγικά αποτελέσματα για τους ίδιους. Μάλιστα, καθώς η στάθμη του ποταμού κατεβαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες, διευκολύνονται τα περάσματα για τους διακινητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ