Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις φοιτητών

Εγγραφες επιπλήξεις ενάντια σε φοιτητές επειδή υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις τους για κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη

«Τα πειθαρχικά και οι απειλές απάντηση θα πάρουν από τους φοιτητές!». Με αυτό το σύνθημα απαντούν οι εκλεγμένοι της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου Πατρών, που πραγματοποίησαν δυναμική διαμαρτυρία χτες στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ενάντια στην επιβολή ποινών από τον πρόεδρό του σε βάρος δύο φοιτητών, επειδή υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Φοιτητικού Συλλόγου για κινητοποιήσεις για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Ο πρόεδρος του Τμήματος προχώρησε σε έγγραφη επίπληξη τους δύο φοιτητές που είχε καλέσει προηγούμενα σε ακρόαση, με τους εκλεγμένους της ΠΚΣ να καταγγέλλουν τις απαράδεκτες ενέργειες, σημειώνοντας: «Η προηγούμενη προσπάθεια του να απαγγείλει ανυπόστατες κατηγορίες στους συμφοιτητές μας, πήρε μαχητική απάντηση από τους φοιτητές».

Κάνουν λόγο για πρωτοφανές περιστατικό, όμοιο των μαύρων εποχών της χούντας, σημειώνοντας πως «η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί εφαρμογή ψηφισμένου νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ, ο οποίος έχει καταδικαστεί μαζικά από τους φοιτητές» και επισημαίνουν:

«Ο πρόεδρος ξέρει καλά ποιους έχει απέναντί του. Φοβάται τις αντιδράσεις και την κατακραυγή των φοιτητών και για αυτόν τον λόγο επέλεξε να συνεδριάσει το Τμήμα των καθηγητών στις 10 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, που όπως ορίζεται από το ακαδημαϊκό ημερολόγιο, η σχολή δεν λειτουργεί και όλοι οι φοιτητές έλειπαν από το πανεπιστήμιο αφού δεν γίνονταν μαθήματα».

Υπογραμμίζουν ταυτόχρονα ότι την ώρα που λαμβάνονταν αυτές οι αποφάσεις, «οι φοιτητές έπαιρναν απόφαση καταδίκης της πολιτικής που υπηρετεί ο πρόεδρος του Τμήματος και η πρυτανεία, αναδεικνύοντας την "Πανσπουδαστική ΚΣ" σε πρώτη δύναμη για άλλη μία φορά με μεγάλη άνοδο στην Πάτρα». Και προσθέτουν:

«Οι φοιτητές και με την ψήφο τους γύρισαν ξανά την πλάτη σε όσους μαυρίζουν τη ζωή τους, έδειξαν ότι δεν τους τρομοκρατούν οι απειλές και τα πειθαρχικά, όπως έκαναν και με τις κινητοποιήσεις τους το προηγούμενο διάστημα. Εστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα πως ο αγώνας των φοιτητών δεν είναι "παράνομος", ούτε θα αφήσουμε τον πρόεδρο, την κυβέρνηση και την πρυτανεία να βάζουν χέρι στις συλλογικές μας αποφάσεις».

Σημειώνουν ότι δεν πρόκειται να περάσουν οι διώξεις, αφού με τους αγώνες τους οι φοιτητές θα τις ανατρέψουν και σχολιάζουν καυστικά: «Αναρωτιόμαστε αν η στάση αυτή που κρατάει ο πρόεδρος είναι πραγματικά στάση εκπαιδευτικού, στάση ενός ανθρώπου που μορφώνει την αυριανή βάρδια των επιστημόνων αυτής της χώρας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ