Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Προβάδισμα για τους «αιώνιους»

Χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα, τα δύο φαβορί για τον τίτλο στην Basket League, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έκαναν το πρώτο βήμα για το ραντεβού τους στη σειρά των τελικών, επικρατώντας του ΠΑΟΚ και του Περιστερίου αντίστοιχα, στους πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης. Θυμίζουμε ότι η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες, με τους «αιώνιους» αντιπάλους να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, λίγο πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Μονακό για το Φάιναλ 4 της Euroleague, νίκησε 83-65 τον ΠΑΟΚ και εκτός του ότι έκανε το 1-0 στη σειρά, διατήρησε και την ψυχολογία του σε υψηλά επίπεδα ενόψει της διεκδίκησης του ευρωπαϊκού τροπαίου. Μετά από ένα πρώτο μέρος όπου οι αξιόμαχοι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», έχοντας σταθερά το προβάδισμα (17-19 στο 10', 42-45 ημίχρονο), στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν, με μπροστάρη τον Βεζένκοφ πήραν το προβάδισμα (63-52 στο 30') και στην τέταρτη περίοδο το διεύρυναν, φτάνοντας εύκολα στην τελική επικράτηση.

Επιβλητική εμφάνιση έκανε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, νικώντας το Περιστέρι με το ευρύ 101-57. Οι «πράσινοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους, με πολύ καλή κυκλοφορία και πλουραλισμό στην επίθεση, ενώ είχαν σε εξαιρετική μέρα μια σειρά παίκτες, με τους Πάρις Λι (16 πόντοι) και Γκριγκόνις να ξεχωρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ