Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Επιστροφή στους τίτλους για την ΑΕΚ

Το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας της κατέκτησε η «Ενωση» με γιορτή στη Ν. Φιλαδέλφεια

Την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος στην ιστορία της πανηγύρισε στη Ν. Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ

Eurokinissi

Την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος στην ιστορία της πανηγύρισε στη Ν. Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ
Με την ΑΕΚ να σφραγίζει και τυπικά τον τίτλο στη Ν. Φιλαδέλφεια επικρατώντας του Βόλου με 4-0 για την 10η αγωνιστική των πλέι οφ έπεσε η αυλαία του πρωταθλήματος της Super League. Η «Ενωση» έφθασε έτσι στο δεύτερο πρωτάθλημά της μετά το 2018 και το 13ο συνολικά στην ιστορία της καθώς και το πρώτο που πανηγυρίζει όντας στη φυσική της έδρα μετά από 19 χρόνια. Την ίδια στιγμή οι «κιτρινόμαυροι» διατηρούν τις ελπίδες τους για την επίτευξη του νταμπλ καθώς μετέχουν στον τελικό του Κυπέλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (24/5). Κατά τ' άλλα στο φινάλε των πλέι οφ ξεχώρισε και η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στην τρίτη θέση και υπό προϋποθέσεις (ανάλογα με το αποτέλεσμα του τελικού Κυπέλου) θα πάρουν το λεγόμενο... καλό εισιτήριο για το Europa League. Από την πλευρά του, ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Παναθηναϊκός, έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με τον Αρη στο «Απ. Νικολαΐδης». Οι «πράσινοι» ωστόσο δέχτηκαν επευφημίες από τους οπαδούς τους για την προσπάθεια στη σεζόν αλλά και το μέλλον.

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα εντός αλλά και εκτός του γηπέδου, με τη γιορτή να ξεκινά από νωρίς το πρωί στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του αδιάφορου βαθμολογικά Βόλου, που ταξίδεψε στην Αθήνα με σημαντικές απουσίες. Προσπαθώντας να ελέγξουν τα συναισθήματα και την όλη ατμόσφαιρα, οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα αν και ξεκίνησαν συντηρητικά το παιχνίδι ανέβασαν ρυθμούς μετά το 20λεπτο, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δημιούργησαν ενώ δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα αμυντικά.

Στην Τούμπα ο Ολυμπιακός έφθασε στην επιτυχία όντας δραστήριος στο πρώτο μέρος αλλά και κυρίως πιο αποτελεσματικός. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του ΠΑΟΚ αν και ανέβασαν ρυθμούς στην επανάληψη και πίεσαν περισσότερο δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την τελική προσπάθεια.

Σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι από πλευράς συναισθημάτων στο «Απ. Νικολαΐδης» ο δεύτερος Παναθηναϊκός και ο Αρης μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλίας σε έναν αγώνα όπου εκτός των γκολ που σημείωσαν δημιούργησαν ευκαιρίες, είχαν από ένα δοκάρι, ενώ ο Αρης έχασε και πέναλτι στην επανάληψη με τον Καμαρά (το απέκρουσε ο Λοντίγκιν).

  • Η βαθμολογία: ΑΕΚ 83, Παναθηναϊκός 78, Ολυμπιακός 73, ΠΑΟΚ 68, Αρης 51, Βόλος 40.
Ανατροπή παραμονής για τη Λαμία

Κάνοντας ανατροπή από το εις βάρος της 2-0 του πρώτου μέρους η Λαμία έφθασε σε πολύτιμη ισοπαλία 2-2 στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό για την 7η αγωνιστική και φινάλε των πλέι άουτ εξασφαλίζοντας την παραμονή της. Αντίθετα, η ομάδα της Νίκαιας αποχαιρέτησε την κατηγορία ακολουθώντας τον Λεβαδειακό στη Super League 2. Την πρώτη θέση στη διαδικασία (και 7η συνολικά στο πρωτάθλημα) κατέλαβε ο ΟΦΗ μετά τη νίκη εκτός έδρας επί του Παναιτωλικού με 2-0. Χορταστικό ματς έγινε στη Λιβαδειά, όπου Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν ισόπαλοι 3-3 ενώ στην Τρίπολη Αστέρας και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1.

Η βαθμολογία: ΟΦΗ 41, Ατρόμητος 38, ΠΑΣ Γιάννινα 34, Αστέρας Τρίπολης 31, Παναιτωλικός 30, Λαμία 29, Ιωνικός 27, Λεβαδειακός 26.

  • Σε ηλικία 68 ετών «έφυγε» από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο ο Γιώργος Χριστοβασίλης, ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννινα και ένας από τους παλιότερους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και άλλες ΠΑΕ της κατηγορίας καθώς και ποδοσφαιρικοί φορείς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ