Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Covid του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν και κέρδισαν πρωτόδικη απόφαση που τους επιτρέπει να συνεχίσουν την εργασία τους, ωστόσο η δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ), αντί να βρεθεί στο πλάι τους και να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα τους, έτρεξε να κάνει έφεση ενάντια στην απόφαση, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει ο νόμος Βορίδη της ΝΔ.

Στο πλευρό των εργαζομένων παραβρέθηκε και μίλησε ο Ηλίας Πατίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά.

Τους εργαζόμενους στηρίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, αναδεικνύοντας τις ευθύνες κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών, καθώς «εδώ και χρόνια χτυπούν με όλους τους τρόπους τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και την αντικαθιστούν με εργαζόμενους με ελαστικές μορφές και με προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας. Είναι τα ίδια κόμματα που στη Βουλή κατά τη συζήτηση της αναθεώρησης του Συντάγματος απέρριψαν την πρόταση 150 και πλέον Ομοσπονδιών και Σωματείων για την αναθεώρηση του άρθρου 103 που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου».

Το Συνδικάτο απαιτεί να καταργηθεί η επαίσχυντη τροπολογία Βορίδη και κάθε άλλος αντεργατικός νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου. Επίσης να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.

Τη στήριξή της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κερατσινίου - Δραπετσώνας, δηλώνοντας ότι συμπαραστέκεται στον πολύμορφο αγώνα που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ