Τετάρτη 17 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ελπιδοφόρα η πρωτιά της ΠΚΣ για κάθε νέο που αγωνίζεται

Μηνύματα από Κομμουνιστικές Νεολαίες προς την ΚΝΕ για τη σαρωτική νίκη και άνοδο της «Πανσπουδαστικής»

RIZOSPASTIS

Στο μήνυμα ελπίδας και ενίσχυσης του αγώνα που έστειλαν οι χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες αναδεικνύοντας την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» 1η δύναμη στις φοιτητικές εκλογές, αναφέρονται μια σειρά από Κομμουνιστικές Νεολαίες από όλο τον κόσμο που απέστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα στην ΚΝΕ.

Η αισιοδοξία που σκόρπισε στους χιλιάδες νέους σε άλλες χώρες που αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης η πρωτιά για δεύτερη συνεχή χρονιά, η καταδίκη της πολιτικής που κλέβει το παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς, καταγράφονται με θερμά συγχαρητήρια στα μηνύματα των Νεολαιών.

***

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ, Σεβήρος Κούλας, εκφράζει εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου και των χιλιάδων μελών της Οργάνωσης θερμά συγχαρητήρια. «Η ανάδειξη της "Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας" ως πρώτης δύναμης πανελλαδικά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί ένα ελπιδοφόρο και αγωνιστικό μήνυμα. Μήνυμα που επεκτείνεται πέρα και έξω από τον φοιτητικό χώρο, που αφορά συνολικά τις αντιλαϊκές αντινεανικές πολιτικές που εφαρμόζονται. Αυτό το μήνυμα αγώνα είναι που καλείται η νέα γενιά να εκφράσει και στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Πρόκειται για ένα ιστορικό αποτέλεσμα, το οποίο έρχεται να αποδείξει στην πράξη πως όλα μπορούν να ανατραπούν, με οργάνωση και αγώνα. Με την πρωτοπόρα δράση των μελών της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια της χώρας, με αγώνες και παρεμβάσεις εντός και εκτός σχολών, η σπουδάζουσα νεολαία ριζοσπαστικοποιείται και αποδεικνύει ότι δεν σκύβει το κεφάλι». «Ο αγώνας του ελληνικού φοιτητικού κινήματος και ειδικά ο αγώνας που αναπτύσσει η "Πανσπουδαστική ΚΣ" μόνο ξένος δεν είναι προς εμάς. Για ακόμα μια χρονιά, αντικρίζουμε αυτή την εκλογική επιτυχία με αίσθημα περηφάνιας, αφού τα στελέχη και τα μέλη της ΕΔΟΝ και της "Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών" στην Ελλάδα έδωσαν πλάι και μαζί τη μάχη, σε όλες τις πόλεις που δραστηριοποιείται η "Προοδευτική ΚΦ"», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Σουηδίας αναφέρει στο μήνυμά της ότι «αυτή η νίκη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί έμπνευση για όλους μας και επιβεβαιώνει πως ο μαρξισμός - λενινισμός, αν εφαρμοστεί σωστά, έχει τις ανώτερες οργανωτικές δυνατότητες και την ικανότητα να ανταποκριθεί στα αιτήματα της νεολαίας και της εργατικής τάξης. Συγχαρητήρια για τον αγώνα σας, σύντροφοι, σας ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από εδώ και μπρος, μαζί με το Κόμμα σας, και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές!», καταλήγει.

Το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Συρίας - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η νίκη στις φοιτητικές εκλογές στην Ελλάδα, «είναι ο καρπός του μακροχρόνιου οργανωμένου αγώνα και των προσπαθειών των νεαρών συντρόφων σε όλη την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η σημασία αυτής της νίκης σε αυτές τις εκλογές απορρέει όχι μόνο από την ίδια, αλλά και από την εστίαση της ελληνικής αστικής τάξης στη νεολαία προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ψήφους της στις επερχόμενες εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Η νίκη σας, σύντροφοι, είναι μια νίκη για εμάς και μια νίκη για κάθε κομμουνιστή που πιστεύει στον προλεταριακό διεθνισμό. Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη χώρα σας και επιβεβαιώνουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας να υψώσετε το λάβαρο του μαρξισμού - λενινισμού στον ουρανό της Ελλάδας». Με την ευκαιρία, ευχαριστεί την ΚΝΕ για τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη στήριξη στις προσπάθειες της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Συρίας - Νεολαίας Χαλίντ Μπαγκντάς.

Η Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας σημειώνει ότι «τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι νέοι της Ελλάδας αναγνωρίζουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ως τους πραγματικούς αγωνιστές για το σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό μέλλον. Χάρη στη δουλειά της ΚΝΕ η πλειοψηφία των νέων ανθρώπων δεν πιστεύει πλέον στα ψέματα των δεξιών ή οπορτουνιστικών δυνάμεων. Εμείς, ως νέοι κομμουνιστές στη Σερβία και το Μαυροβούνιο, ευχόμαστε στο κόμμα σας κάθε επιτυχία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές!».

Η Ενωση Νεολαίας Μπαγκλαντές αναφέρει: «Συντρόφισσες και σύντροφοι, σας στέλνουμε επαναστατικούς χαιρετισμούς και θερμά συγχαρητήρια από το Μπαγκλαντές για τη γενναία νίκη σας. Ελπίζουμε ότι αυτές οι υπέροχες νίκες θα σας οδηγήσουν στην οριστική νίκη της εργατικής τάξης. Χαιρετισμούς».

«Πολύτιμο μάθημα για το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα της νεολαίας»

Από το Κίνημα Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ολλανδίας σημειώνεται ότι «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η παράταξη της ΚΝΕ κατάφερε να πλειοψηφήσει. Με πάνω από το 35% των ψήφων, η ΠΚΣ ενισχύει τη θέση της σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Ενα εντυπωσιακό επίτευγμα που αναδεικνύει ότι οι Ελληνες φοιτητές της εργατικής τάξης δεν ανέχονται πλέον τη συνεχή επιδείνωση των όρων ζωής και σπουδών τους που επιφέρει ο καπιταλισμός. Αυτή η νίκη θα συμβάλει στην ενίσχυση του φοιτητικού κινήματος στην Ελλάδα». «Αποτελεί, επίσης, μια σημαντική νίκη έχοντας κατά νου τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Ελπίζουμε ότι η εργατική τάξη της Ελλάδας θα πάρει κουράγιο από αυτήν τη νίκη και ότι η 21η Μαΐου θα αναδείξει την περαιτέρω ενίσχυση του ΚΚΕ ως τη μοναδική απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη», τονίζει.

Η Νεολαία του ΚΚ Πολωνίας στο μήνυμά της προς την ΚΝΕ αναφέρει: «Η ικανότητα να κινητοποιεί τη νεολαία και να κερδίζει την πλατιά της στήριξη αποτελεί θετικό νέο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές. Επίσης, δείχνει ότι η νεολαία είναι όλο και περισσότερο συνειδητοποιημένη, έτοιμη να αντιταχθεί στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της. Η νεολαία δείχνει ότι η ταξική πάλη δεν αποτελεί το παρελθόν αλλά το μέλλον. Η εμπειρία των φοιτητικών εκλογών είναι ένα πολύτιμο μάθημα για το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα της νεολαίας».

Η Κομμουνιστική Νεολαία Δανίας μεταφέρει επαναστατικές ευχές και συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, σημειώνοντας: «Οι φοιτητικές εκλογές ανέδειξαν ότι οι φοιτητές έχουν εμπιστοσύνη στους κομμουνιστές. Κι αυτό γιατί η ΚΝΕ στέκεται ασυμβίβαστα στο πλευρό των φοιτητών, ενάντια σε κάθε επίθεση στα βασικά τους δικαιώματα. Ενάντια σε κάθε εξάπλωση της παρουσίας της άρχουσας τάξης στις αίθουσες διδασκαλίας, στις σχολές και τις σπουδές μας, όπως συνέβη με την αντιδραστική πανεπιστημιακή αστυνομία.

Οι κομμουνιστές της Ελλάδας ήταν πρώτη δύναμη εντός και εκτός των σχολών και, με τη σωστή και δημιουργική εφαρμογή της επαναστατικής ιδεολογίας, οικοδομούνται η εμπιστοσύνη και η συνείδηση μεταξύ των φοιτητών και των κομμουνιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ