Τετάρτη 17 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μέσω ΚΕΠΑ κόβεται το επίδομα σε αναπήρους

Τη στάση της διοίκησης του ΕΦΚΑ, που στην ουσία καλύπτει τις αποφάσεις - «σφαγείο» των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για τα άτομα με αναπηρία, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, στις 30 Μάρτη συναντήθηκε με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, Ν. Παγώνη, και κατέθεσε τεκμηριωμένες καταγγελίες για την περικοπή και παρακράτηση επιδομάτων σε περιπτώσεις βαριά αναπήρων από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και από αποφάσεις των ΚΕΠΑ.

«Σε απάντηση που πήραμε από τον ΕΦΚΑ στις 27 Απρίλη δόθηκε πλήρης κάλυψη στη βαρβαρότητα των επιτροπών και στις αυθαιρεσίες εις βάρος των ΑμεΑ. Ομως, και τις τελευταίες μέρες συνεχίζουν να βγαίνουν αποφάσεις από τα ΚΕΠΑ που εντέχνως αφήνουν χωρίς επίδομα μια σειρά από συναδέλφους με υψηλά ποσοστά αναπηρίας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις 90% ποσοστό αναπηρίας, αν όμως σου αναγνωρίζεται ποσοστό κάτω του 67% στην κινητική αναπηρία χάνεις το επίδομα παραπληγίας ή λεγόμενο εξωιδρυματικό ύψους 700 ευρώ. Τέτοιες αποφάσεις βγαίνουν σωρηδόν τα τελευταία χρόνια και τις τελευταίες μέρες από τα ΚΕΠΑ», σημειώνει η ΣΕΑΑΝ.

Αναδεικνύει ότι τα παραπάνω είναι «σαφές δείγμα του πώς θα υλοποιηθεί στην πράξη η μείωση του προϋπολογισμού του ΟΠΕΚΑ κατά 185 εκατομμύρια και η αύξηση - κοροϊδία του 8% στα επιδόματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ