Παρασκευή 19 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό

Μετά το όργιο νοθείας σε σωματείο της περιοχής, επιχειρεί να ανατρέψει την αγωνιστική εκλεγμένη διοίκηση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να ανατρέψει την εκλεγμένη πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, μήπως καταφέρει να ανακόψει την αγωνιστική πορεία και δράση προς όφελος των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Τις μεθοδεύσεις αυτές του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που ζητά Γενική Συνέλευση για προκήρυξη εκλογών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, τονίζοντας ότι «δέχεται μια ανοίκεια και πολυεπίπεδη επίθεση από μέρους της μειοψηφίας του ΔΣ, με σκοπό την ανατροπή των συσχετισμών προς όφελός της και την αλλαγή της διοίκησης μέσω νέων εκλογών, παρότι έχει περάσει μόνο ένας χρόνος από τα τρία χρόνια που είναι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου».

Οπως σημειώνει η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚ Λιβαδειάς, η επίθεση ξεκίνησε από τον χώρο των εργολαβιών στο «Αλουμίνιο της Ελλάδας», όπου «εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές από τα κυβερνητικά κόμματα, με τη βοήθεια της διεύθυνσης του εργοστασίου και εργολάβων, έστησαν εκλογές στο Σωματείο "Αλλελεγγύη" για την παραγωγή αντιπροσώπων και την αλλαγή των συσχετισμών στο Συνέδριο του ΕΚΛ και της ΠΟΕΜ».

Τις εν κρυπτώ διαδικασίες στο συγκεκριμένο σωματείο είχε καταγγείλει και τότε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι όταν μέλη της διοίκησης ενημερώθηκαν και θέλησαν να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες «εκδιώχθηκαν από τον χώρο με απειλές από μέλη της παλιάς διοίκησης του εν λόγω σωματείου, συνεπικουρούμενα από μέλη του σωματείου "Ενωση" που ανήκουν στη μειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΛ, με ταυτόχρονη συνδρομή και της διεύθυνσης του εργοστασίου, σαν ανεπιθύμητοι».

Οπως επισημαίνει μάλιστα η πλειοψηφία του ΕΚ Λιβαδειάς, ο λόγος για τις εν κρυπτώ διαδικασίες αποκαλύφθηκε όταν κατέθεσαν τα έγγραφα των αρχαιρεσιών για τη νομιμοποίηση 15 συνολικά αντιπροσώπων του εν λόγω σωματείου.

Εκεί διαπιστώθηκε το όργιο της νοθείας, αφού:

-- Μέλη του σωματείου ψηφίζουν με διαφορετική υπογραφή για την ανάδειξη Εφορευτικής και με διαφορετική στην κατάσταση στις εκλογές!

-- Εργαζόμενοι που φαίνονται να έχουν ψηφίσει στην κατάσταση που έφερε το σωματείο δήλωσαν με υπογεγραμμένες Υπεύθυνες Δηλώσεις ότι δεν έχουν ψηφίσει στις εν λόγω αρχαιρεσίες.

-- Φαίνεται να έχουν ψηφίσει εργαζόμενοι που έχουν πάψει να εργάζονται στον χώρο πολύ καιρό πριν! Καθώς και συνταξιούχοι!

Μάλιστα, το συγκεκριμένο σωματείο είχε αποκλειστεί για μια σειρά παρατυπίες στο προηγούμενο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, ενώ είχαν απορριφθεί από τα δικαστήρια τα ασφαλιστικά μέτρα και η αγωγή που είχε καταθέσει.

Μπροστά σε αυτές τις διαπιστώσεις και τις παρατυπίες, όπως τονίζει η πλειοψηφία του ΕΚ Λιβαδειάς, η αντίδραση της μειοψηφίας ήταν να καταθέσει αίτημα με 32 υπογραφές αντιπροσώπων για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης και προκήρυξη εκλογών, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία ...την αναβολή του ετήσιου απολογιστικού συνεδρίου για δύο βδομάδες.

«Συνάδελφοι, μετά από αυτό είναι προφανές και ξεκάθαρο ότι με αυτές τις μεθόδους κυβερνο-εργοδοτικοί συνδικαλιστές επιχειρούν να εμβολίσουν τη σημερινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, γιατί μπαίνει φραγμός στα σχέδιά τους για φίμωση του εργατικού κινήματος», αναφέρει η πλειοψηφία και προσθέτει:

«Στην προσπάθεια αυτή φαίνεται να υπάρχει μια συσπείρωση όλων των παρατάξεων που προέρχονται από χώρους που έχουν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Είναι μια συνεργασία για να επιβάλουν σιγή στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, γιατί έχει ενοχλήσει με τη στάση και τη δράση του. Είναι λοιπόν μια συσπείρωση κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών του ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του εργοστασίου».

Στο πλαίσιο αυτό και καταγγέλλοντας ότι «ήδη ασκούνται πιέσεις και εκβιασμοί στους συναδέλφους που κατέθεσαν Υπεύθυνες Δηλώσεις για να ανακαλέσουν τις υπογραφές τους», η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΛ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής και ολόκληρης της χώρας να σταθούν στο πλευρό της, «για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία και αυτήν την προσπάθεια φίμωσης της φωνής και της δράσης του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ