Παρασκευή 19 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ»
Δύο «ατυχήματα» με θύματα εργολαβικούς εργαζόμενους

Τα δύο εργατικά «ατυχήματα» στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, με θύματα εργολαβικούς εργαζόμενους, καταγγέλλει το επιχειρησιακό Σωματείο.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 15 Μάη, εργαζόμενη που δουλεύει «για λογαριασμό της εταιρείας - catering που έχει αναλάβει τη λειτουργία του εστιατορίου» στο κτίριο της Κηφισού 102, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στη μηχανή κοπής κρέατος, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το χέρι της. Είχε προηγηθεί λίγες μέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 11 Μάη, ατύχημα «στον χώρο της αποθήκης» με τραυματισμό και σε αυτήν την περίπτωση εργολαβικού εργαζόμενου.

Το Σωματείο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους που τραυματίστηκαν και ξεκαθαρίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό τους για οτιδήποτε χρειαστούν. Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη να αναζητηθούν οι ευθύνες για τα πρόσφατα «ατυχήματα» και να παρθούν μέτρα προστασίας του προσωπικού. «Για ακόμη μία φορά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε να παρθούν άμεσα ό,τι μέτρα χρειάζονται για τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της "Αθηναϊκής Ζυθοποιίας", έτσι ώστε να μην επαναληφθεί άλλο ατύχημα και να μη φτάσουμε να θρηνήσουμε θύματα», σημειώνει.

Στο μεταξύ, η συνδικαλιστική οργάνωση καταγγέλλει ότι η εντεινόμενη εργολαβοποίηση εκθέτει τους εργαζόμενους σε χειρότερες συνθήκες αμοιβής και εργασίας, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έλεγχο που έγινε από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας στις εγκαταστάσεις της Κηφισού 107, επίσης την Πέμπτη 11 Μάη, «στους εργαζόμενους του εργολάβου στη διαλογή φιαλών, βρέθηκαν 3 αδήλωτοι (ανασφάλιστοι) εργαζόμενοι». Μάλιστα, εργαζόμενοι ...φυγαδεύτηκαν από τον χώρο, ενώ για έναν από αυτούς έγινε ηλεκτρονική πρόσληψη «μια ώρα μετά τον έλεγχο».

Στο φόντο των πρόσφατων «ατυχημάτων» το Σωματείο επαναφέρει το αίτημά του για απορρόφηση όλων των εργολαβικών εργαζομένων από την «Αθηναϊκή Ζυθοποιία». Το αίτημα αυτό περιλαμβάνεται στο διεκδικητικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει για τη σύμβαση του 2023 και πλέον «αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα», μαζί με τη διεκδίκηση για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, τήρηση μέτρων ασφαλείας, ωραρίων κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ