Τετάρτη 24 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ»
Υπόθεση των εργαζομένων η υπεράσπιση του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ. Κάλεσμα στους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» και να απαντήσουν στις βρώμικες μεθοδεύσεις

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση της λειτουργίας του Σωματείου τους και να σταθούν εμπόδιο στα σχέδια διάλυσης που προωθούν οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας, κάτω από τις εντολές της κυβέρνησης και του νέου επενδυτή, απευθύνουν οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» (ΑΕΕΛ) στο ΔΣ του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., συνεδριάζει το ΔΣ του Σωματείου, στο οποίο, όπως έχουν ανακοινώσει οι εκλεγμένοι με την ΑΕΕΛ, θα καταθέσουν πρόταση για άμεση διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης για να δοθεί λύση απέναντι στο «χτύπημα» των συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας (ΔΑΚΕ, ΕΝΩΣΥ) και την πρόταση μομφής σε βάρος του προεδρείου του ΔΣ, αλλά και να μπορέσει να επαναλειτουργήσει το Σωματείο.

Συγκεκριμένα, οι εκλεγμένοι με την ΑΕΕΛ στο ΔΣ του Σωματείου, Παναγιώτης Πολίτης, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Γιώργος Κάζας και Παρασκευάς Ζυγογιάννης, στο κάλεσμά τους προς τους εργαζόμενους τονίζουν ότι με ευθύνη των συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας το Σωματείο έχει σταματήσει να λειτουργεί, επισημαίνοντας παράλληλα ότι την ίδια στιγμή η κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ χειροτερεύει και τα προβλήματα των εργαζομένων γίνονται όλο και μεγαλύτερα.

«Η ΛΑΡΚΟ γκρεμίζεται, πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά στο βρώμικο, προπαγανδιστικό, ψεύτικο επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας ότι "καθόμαστε και πληρωνόμαστε". Επίσης, πρέπει να απαιτήσουμε δυναμικά να υπάρξει και να υλοποιηθεί τώρα σχέδιο συντήρησης και επαναλειτουργίας που να διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα στη ΛΑΡΚΟ (...) Πρέπει να απαιτήσουμε δυναμικά να παρθούν ουσιαστικά μέτρα, να διατρανώσουμε ότι δεν πρόκειται να βγούμε έξω από τη ΛΑΡΚΟ, θέλουμε δουλειά, θέλουμε να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα, διαφωνούμε με τα προγράμματα ανεργίας», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Σημειώνουν, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, έχοντας στο πλευρό τους την εργατική τάξη όλης της χώρας, κατάφεραν μέχρι τώρα να σταθούν όρθιοι για 4 χρόνια απέναντι στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της, τονίζοντας ότι μόνο με συνέχιση του αγώνα θα διεκδικήσουν τα αιτήματά τους και την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι τη δεδομένη στιγμή «τρέχουν» μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και το Σωματείο δεν μπορεί να λειτουργήσει και να παρέμβει.

«Στον οικισμό προωθούν την τοποθέτηση μετρητών Ενέργειας για να μας οδηγήσουν να φύγουμε, ενώ υπάρχουν δεκάδες συνάδελφοι με ληξιπρόθεσμα δάνεια που τα έχουν αγοράσει funds και ετοιμάζονται για εξώσεις. Πού θα ζήσουν αυτές οι οικογένειες; Ας έρθουν, τους περιμένουμε, είμαστε έτοιμοι για όλα. Οι νομικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν από το Σωματείο έχουν κολλήσει με ευθύνη των συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας. Τα υπόλοιπα σωματεία της ΛΑΡΚΟ προχωρούν τις διαδικασίες και εμείς καμαρώνουμε τα καπρίτσια των εντολοδόχων των επενδυτών και της κυβέρνησης. Ο ειδικός διαχειριστής ετοιμάζεται να μοιράσει τα χρήματα από την "Ασπίς" και αν χρειαστεί παρέμβαση δεν μπορούμε να την κάνουμε. Η επαναλειτουργία του Σωματείου είναι υψίστης σημασίας», αναφέρουν και προσθέτουν:

«Οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, μπλόκαραν τη λειτουργία του Σωματείου και δεν άφησαν συγκέντρωση για συγκέντρωση του Σταϊκούρα. Βαρούν παλαμάκια σε αυτόν που μας έχει οδηγήσει μέχρι εδώ με την υπογραφή του. Πρέπει να μπουν στη θέση τους, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

«Την Τετάρτη στις 10.30 π.μ. όλοι και όλες στο Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία του Σωματείου. Πρότασή μας είναι να προκηρυχθεί άμεσα Γενική Συνέλευση που θα λύσει όλα τα ζητήματα, που θα βάλει σε επαναλειτουργία το Σωματείο», καταλήγουν οι συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ