Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE - ΤΕΛΙΚΟΙ
Με άγχος το πρώτο βήμα για τον Ολυμπιακό

Προβάδισμα στην κόντρα για τον τίτλο της Basket League πήρε ο Ολυμπιακός

Eurokinissi

Προβάδισμα στην κόντρα για τον τίτλο της Basket League πήρε ο Ολυμπιακός
Εστω και με αρκετό άγχος ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου της Basket League, νικώντας 73-70 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη φετινή σειρά των τελικών. Οι δύο ομάδες τίθενται ξανά αντιμέτωπες αύριο Πέμπτη (21.15 - ΕΡΤ3) στο ΟΑΚΑ, για τον δεύτερο τελικό. Θυμίζουμε ότι ο τίτλος κρίνεται στις 3 νίκες, με τον Ολυμπιακό ως 1ο της κανονικής περιόδου να έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Στο ξεκίνημα του πρώτου τελικού ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός, καθώς προηγήθηκε 10-0 και 24-14 στο τέλος της πρώτης περιόδου, ενώ και στη δεύτερη, παρά τα αρκετά λάθη, διατήρησε σημαντική διαφορά (41-33 ημίχρονο). Η κατάσταση άλλαξε στις αρχές της τρίτης περιόδου, με τους «ερυθρόλευκους» να συνεχίζουν τα λάθη και τους «πράσινους», ανεβάζοντας ρυθμούς, να μειώνουν στον πόντο (41-40), ξανά όμως οι παίκτες του Γ. Μπαρτζώκα βρήκαν τις λύσεις και ξέφυγαν στο σκορ (61-48 στο 30'). Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός με μπροστάρηδες τους Αγραβάνη και Καλαϊτζάκη άσκησε πίεση στους γηπεδούχους, «ροκανίζοντας» τη διαφορά και περνώντας μπροστά 67-63 γύρω στα 3' πριν τη λήξη. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός παίζοντας καλύτερη άμυνα κατάφερε να επιβληθεί, με τους «πράσινους» πάντως να διαμαρτύρονται για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Ολυμπιακός: Γουόκαπ 13, Λούντζης 7, Φαλ 11, Βεζένκοφ 20, Παπανικολάου 3, Λαρεντζάκης, Σλούκας 12, Μπολομπόι 6, ΜακΚίσικ.

Παναθηναϊκός: Λι 14, Παπαγιάννης 7, Γουίλιαμς 2, Γκριγκόνις 17, Μαντζούκας 3, Καλαϊτζάκης 8, Μποχωρίδης, Αγραβάνης 3, Πονίτκα 9, Γκουντάιτις 7.

Καταγγελία Παναθηναϊκού

Καταγγελία για επίθεση στο πούλμαν της αποστολής έξω από το ΣΕΦ από οπαδούς του Ολυμπιακού έκανε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καλώντας τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν του γεγονότος και να προβούν στην τιμωρία των ενόχων.

«Πράξη δεύτερη» για ΠΑΟΚ και Περιστέρι

Τον δεύτερο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών, για την 3η θέση του πρωταθλήματος, δίνουν σήμερα στην Πυλαία ΠΑΟΚ και Περιστέρι (19.15 - ΕΡΤ3). Το Περιστέρι προηγείται 1-0 στις νίκες, καθώς στον πρώτο μικρό τελικό είχε επικρατήσει εντός έδρας με 71-65.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ