Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CONFERENCE LEAGUE - ΤΕΛΙΚΟΣ
Διψούν για το τρόπαιο Γουέστ Χαμ - Φιορεντίνα

Στην Πράγα απόψε κρίνεται ο δεύτερος ευρωπαϊκός τίτλος της σεζόν, με τις Γουέστ Χαμ και Φιορεντίνα να διεκδικούν το τρόπαιο του Conference League στο στάδιο «Fortuna Arena» (22.00 - Cosmote Sport 1), στον δεύτερο τελικό στην Ιστορία της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA. Και οι δύο ομάδες έχουν πολύ ισχυρό κίνητρο, καθώς ξαναβρίσκονται σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από δεκαετίες, ενώ γενικότερα έχουν να πανηγυρίσουν κάποιον τίτλο εδώ και χρόνια: Τελευταία επιτυχία για τα «σφυριά» ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας το 1980, ενώ οι «Βιόλα» είχαν αναδειχθεί κυπελλούχοι Ιταλίας το 2001.

Αυτός είναι ο 5ος ευρωπαϊκός τελικός για τη Φιορεντίνα, με τελευταία παρουσία της το 1990 και κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1961. Τρόπαιο στην καταργηθείσα αυτή διοργάνωση είχε πανηγυρίσει και η Γουέστ Χαμ το 1965, ενώ είχε φτάσει στον τελικό του Κυπελλούχων και το 1977.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η Φιορεντίνα είχε εντυπωσιακή παρουσία στο φετινό Conference League, μετρώντας μόλις μία ήττα σε 13 ματς. Από τη μεριά της Γουέστ Χαμ, η πορεία της στη διοργάνωση ήταν αντιστρόφως ανάλογη αυτής που είχε στο πρωτάθλημα της Premier League, όπου εμφανίστηκε πολύ μέτρια, έδειξε όμως σαφώς καλύτερο πρόσωπο στην Ευρώπη, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Conference League.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ