Τρίτη 13 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Βήμα τίτλου για τον Ολυμπιακό

Την 3η θέση σφράγισε το Περιστέρι

Μια ανάσα από τον τίτλο βρίσκεται ο Ολυμπιακός

Eurokinissi

Μια ανάσα από τον τίτλο βρίσκεται ο Ολυμπιακός
Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Basket League έκανε ο Ολυμπιακός, μετά τη σπουδαία νίκη του στο ΣΕΦ επί του Παναθηναϊκού με 75-52 στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα 2-1 στις νίκες και χρειάζονται άλλη μία προκειμένου να στεφθούν πρωταθλητές, την οποία θα διεκδικήσουν στον τέταρτο τελικό, στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη 15/6. Παράλληλα διατήρησαν και το πλεονέκτημα έδρας, έτσι σε περίπτωση που χρειαστεί πέμπτος τελικός θα γίνει στο Φάληρο (για την ώρα βέβαια ισχύει ότι πιθανό πέμπτο ματς θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου στις εξέδρες, λόγω τιμωρίας του Ολυμπιακού για τα όσα έγιναν στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό, ωστόσο εκκρεμεί και η έφεση που έχει ασκήσει η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ εναντίον της απόφασης). Από την πλευρά του Παναθηναϊκού η νίκη αποτελεί μονόδρομο στον τέταρτο τελικό, ώστε να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου.

Στο ματς στο ΣΕΦ οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν ίσως την καλύτερή τους εμφάνιση στους φετινούς τελικούς, κυριαρχώντας πλήρως, ειδικά στο β' μέρος. Στο πρώτο δεκάλεπτο βέβαια ήταν ο Παναθηναϊκός που μπήκε καλύτερα και με μπροστάρη τον Λι προηγήθηκε 19-18, στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε, βρήκε λύσεις και πήγε στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα (38-26).

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και μαζί τη διαφορά στο σκορ (57-41), με «μαέστρο» τον Σλούκα, ο οποίος επέστρεψε μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε, και με καθοριστική συμβολή από τους ΜακΚίσικ, Φαλ και Λούντζη. Ακόμα περισσότερο μεγάλωσε το προβάδισμα του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς ο Παναθηναϊκός, που δέχτηκε πλήγμα με την αποχώρηση του Πονίτκα λόγω τραυματισμού, παρά τις προσπάθειες του Γκριγκόνις δεν κατάφερε να προβάλει περαιτέρω αντίσταση, με πολλά λάθη και αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση.

Ολυμπιακός: Γουόκαπ 7, Λούντζης 9, Φαλ 11, Βεζένκοφ 7, Παπανικολάου 3, Λαρεντζάκης 6, Σλούκας 14, Μπολομπόι 4, Πίτερς 3, ΜακΚίσικ 11.

Παναθηναϊκός: Λι 11, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης 1, Αγραβάνης 4, Γκριγκόνις 13, Π. Καλαϊτζάκης 4, Γουίλιαμς, Γ. Καλαϊτζάκης, Πονίτκα 6, Μαντζούκας, Γκουντάιτις 7.

Κυρίαρχο και 3ο το Περιστέρι

Την 3η θέση σφράγισε το Περιστέρι, νικώντας εντός έδρας τον ΠΑΟΚ με 73-51 στον τρίτο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών. Ετσι οι Περιστεριώτες έκαναν το 3-0 στις νίκες και πλασαρίστηκαν στην πρώτη τριάδα, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος είχαν συνολικά 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, καθώς είχαν επικρατήσει και τις δύο φορές στην κανονική περίοδο, αλλά και άλλη μία στο Κύπελλο. Η ομάδα του Β. Σπανούλη σε ένα ακόμα ματς ήταν καλύτερη του «Δικεφάλου του Βορρά» και έφτασε στην επιτυχία έχοντας ως κορυφαίους τους Φρανθίσκο (16 πόντοι) και Μπίλαν (11 π.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ