Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολο επεκτείνεται η χωματερή που σε κάθε προεκλογική περίοδο «κλείνει»

Από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής

RIZOSPASTIS

Από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής
«Αλλη μια προεκλογική φιέστα με φόντο τη χωματερή πραγματοποίησε ο δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς, θέλοντας να μας ενημερώσει για πολλοστή φορά ότι η υγειονομική βόμβα του ΧΥΤΑ θα κλείσει σε 2-3 χρόνια γιατί έχει κορεστεί! Την ίδια "κασέτα" έπαιζαν και πριν 4 χρόνια, από κοινού με τον πρώην δήμαρχο Μπουραΐμη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Οκτώβρη 2019, όταν προσπαθούσαν να συγκαλύψουν το "έγκλημα" που συνυπέγραψαν στη συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ την 1η Αυγούστου: Τη δημιουργία ουσιαστικά μιας νέας χωματερής, ελάχιστης χωρητικότητας 4.000.000 κ.μ.», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Φυλής του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζουν ότι είναι η ίδια χωματερή που θα έκλεινε και η Ρ. Δούρου το 2014, όπως έλεγε κατά την ορκωμοσία της ως περιφερειάρχης στο κλειστό της Δροσούπολης, και προσθέτουν ότι «επανέρχονται προεκλογικά με τα γνωστά ψέματα ότι η χωματερή θα κλείσει και ότι θα γίνει αποκατάσταση, την ίδια στιγμή που διαπραγματεύονται την καρκινογόνα καύση!». Παράλληλα επισημαίνουν ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από κοινού υπέγραψαν τη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στην περιοχή, με τις πλάτες της ίδιας της δημοτικής αρχής, που χρόνια τώρα, μαζί με κυβερνήσεις και περιφερειακές αρχές, διαφημίζουν ότι κλείνει αλλά όλο συνεχίζει και επεκτείνεται.

«Ο λαός της Φυλής και της Δυτικής Αττικής έχει χορτάσει από φιέστες και ζει στο πετσί του τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής. Με την κατά 31,7% εκδήλωση νεοπλασιών, έναντι 10,1% σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική, σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί. Καθημερινά χειμώνα - καλοκαίρι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δυσοσμία, τη μόλυνση και την υποβάθμιση της ζωής του», σημειώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ, συμπληρώνοντας ότι «τώρα σερβίρουν την "πράσινη ανάπτυξη" ως μόνη λύση. Βέβαια, ξέρουμε πολύ καλά ότι το "πράσινο" το δικό τους είναι μαύρο για μας και τις ζωές μας. Κι αυτό γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις όλων των κρατών - μελών με τις κατευθύνσεις τους στηρίζουν την εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, πολιτική που οδηγεί στη διατήρηση και διόγκωση της λειτουργίας της χωματερής, αφού αποτελεί πεδίο κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο».

Ετσι, «με κριτήριο το πώς ζει ο λαός της Φυλής σε αυτήν τη γωνιά της Δυτικής Αττικής, δίπλα στην υγειονομική βόμβα του ΧΥΤΑ Φυλής, να βγάλει συμπέρασμα και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με τις δυνάμεις του μπαίνει μπροστά και οργανώνει τον αγώνα και στα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος των εργατικών - λαϊκών αναγκών», αναφέρουν και ξεκαθαρίζουν ότι «η ψήφος στο ΚΚΕ στις 25 Ιούνη είναι η μόνη που εγγυάται τη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση και την ισχυροποίηση του λαϊκού κινήματος, βάζοντας εμπόδια και ανατρέποντας εγκληματικές πολιτικές που όλοι τους υλοποιούν. Για να τους κόψουμε τη φορά στα μικρά και μεγάλα "Τέμπη" που δημιουργούν και διατηρούν σε βάρος του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ