Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Κόκκινη» κάρτα στον Μαρκαριάν

Τα έκτροπα στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, και κυρίως η συμμετοχή επισήμων, επέφεραν στους «πράσινους»... παγκόσμια τιμωρία. Η αρμόδια επιτροπή της ΦΙΦΑ, ενημέρωσε χτες την ΕΠΟ ότι ο Σέρτζιο Μαρκαριάν στερείται του δικαιώματος να κοουτσάρει την ομάδα στη Βαρκελώνη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ΟΥΕΦΑ ζήτησε χτες το πρωί από την Ομοσπονδία την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΕΣΑΠΕ (ΕΠΑΕ) με το σκεπτικό της και φυσικά η ΕΠΟ τ' απέστειλε. Επειδή όμως η πανευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν έχει δικαιοδοσία επιβολής ποινών, όπως προβλέπεται, παρέπεμψε την υπόθεση στη ΦΙΦΑ. Και αυτή με τη σειρά της κοινοποίησε (αργά τ' απόγευμα) στον Παναθηναϊκό την ετυμηγορία της. Ο,τι επιβλήθηκε στην Ελλάδα ισχύει και στην Ευρώπη.

Και ενώ οι διεθνείς αθλητικές αρχές δείχνουν (σε ορισμένα θέματα) ευαισθησία, η ΕΠΑΕ παρουσιάζει προκλητική (τουλάχιστον) ανοχή. Φαίνεται πως τα μέλη της δε γνωρίζουν το ρητό «η γυναίκα του Καίσαρα δε φτάνει να 'ναι τίμια, πρέπει και να το δείχνει». Μετά από πολύωρη συζήτηση το ΔΣ αποφάσισε να μην... αποφασίσει για τον αντιπρόεδρό του Λ. Μάρη, και την εμπλοκή του στην «υπόθεση παράγκα». Παρέπεμψε το θέμα στις ελληνικές καλένδες, αναμένοντας τ' αποτελέσματα της ανάμειξης που ήδη υπάρχει από την Πειθαρχική Επιτροπή. Αρα παραμένει στη θέση του και μπορεί ν' ασκεί τα καθήκοντα του.

Αντίστοιχη, αν όχι χειρότερη, είναι η περίπτωση της ΕΠΟ. Προχθές αποφάσισε κάποια πράγματα και διατυμπάνιζε πολλά, χτες τα καταστρατήγησε με μεροληπτική εφαρμογή τους. Ενώ λοιπόν στην εκπομπή της Πέμπτης του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, εμπλέχτηκε στέλεχός της (Κασιούρας), η Ομοσπονδία δεν τον έθεσε σε διαθεσιμότητα. Αντίθετα, η ΚΕΔ το έπραξε με το διεθνή βοηθό διαιτητή Κολόκα Α. (ΣΔΠ Πειραιά) που μάλιστα είχε κληρωθεί στην αναμέτρηση Αρη - ΑΕΚ.

Χτες όμως υπήρξε και οργισμένη αντίδραση, για την ΕΠΟ, από το μεγαλομέτοχο του Ηρακλή, Ευαγγ. Μυτιληναίο. Απορεί που η επιστολή προς τον Ολυμπιακό απαντήθηκε από την Ομοσπονδία, η οποία απέρριψε «ένα αίτημα το οποίο ποτέ δεν υποβλήθηκε». Την κατηγορεί για υπεράσπιση «αστείων διαιτητών» και επισημαίνει πως «η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ δεν ανοίγει κανένα διάλογο με το ΔΣ της ΕΠΟ. Στα αρμόδια όργανα θα υποστηρίξει τις πάγιες θέσεις του προέδρου της και Α' Αντιπροέδρου της ΕΠΑΕ, για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου σε επίπεδο διαιτησίας (οικονομικό, διαιτητικό, νομικό κλπ.). Η κοινή γνώμη με την πίεση που ασκεί θα επιβάλει μόνη της τις λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου που η ΕΠΟ ποτέ δεν έλυσε, αλλά αντίθετα επιδείνωσε».

  • Στο μεταξύ σοβαρότατες αλλά και ενδεικτικότατες (για νοοτροπίες, πρακτικές και αιτίες) καταγγελίες περιλάμβανε και η δεύτερη εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Μεταξύ άλλων από τις συνομιλίες Σπάθα - Καλογιάννη προκύπτει η δυνατότητα κάποιων να επηρεάζουν θεσμικά όργανα της ΕΠΑΕ. Η συζήτηση του Θ. Μητρόπουλο με το Χρ. Πανόπουλο φέρει το Σ. Κόκκαλη να κανονίζει τα τηλεοπτικά έσοδα πέντε ομάδων, ενώ ο Μ. Τροχανάς κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας ώστε η ΑΕΚ να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο τελεσίγραφο(2001-02-03 00:00:00.0)
Στη... σέντρα ο Κασναφέρης(2000-11-30 00:00:00.0)
Με διαιτητή τη «Θέμιδα»(2000-09-23 00:00:00.0)
"Εκπτώσεις" στον ΠΑΟΚ(1998-12-15 00:00:00.0)
Β. Νικάκης: "Δε θα δεχτώ παρεμβάσεις"(1998-12-01 00:00:00.0)
"Αποβλήθηκε" ο Σπανέας(1996-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ