Πέμπτη 15 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROBASKET ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2023
Πρεμιέρα με ελληνικές βλέψεις διάκρισης

Με πρώτο αντίπαλο το Μαυροβούνιο η Εθνική στον όμιλο στο Τελ Αβίβ

Eurokinissi

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή διάκριση, η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών ξεκινά σήμερα τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket 2023 (15 - 25 Ιούνη) που διεξάγεται σε Ισραήλ και Σλοβενία. Η Εθνική στο πλαίσιο της πρώτης φάσης συμμετέχει στον 1ο όμιλο, που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ (όπως και ο 2ος), με αντιπάλους το Μαυροβούνιο, κόντρα στο οποίο κάνει πρεμιέρα σήμερα (12.15 - ΕΡΤ3), καθώς και τις Λετονία και Ισπανία. Πρώτο στόχο της ελληνικής ομάδας αποτελεί η πρωτιά στον όμιλο, που στέλνει απευθείας στην προημιτελική φάση. Βάσει του συστήματος διεξαγωγής, οι δεύτερες και τρίτες ομάδες των 4 ομίλων θα κοντραριστούν μεταξύ τους προκειμένου να προκύψουν οι άλλες τέσσερις θέσεις (πέραν των 4 πρώτων ομάδων) της οκτάδας.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Μπάσκετ για την αποστολή της ομάδας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Πρέκας στάθηκε στο σημαντικό γεγονός της παρουσίας της Εθνικής ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Ωστόσο, πρόσθεσε, η ομάδα δεν πρόκειται να μείνει σε αυτό αλλά να κυνηγήσει τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση, παρά τις δυσκολίες γι' αυτό. Την πρεμιέρα απέναντι στο Μαυροβούνιο ο κόουτς της Εθνικής τη χαρακτήρισε αγώνα με ειδική σημασία, καθώς - όπως είπε - σε περίπτωση νίκης η ομάδα θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Μιλώντας για τις άλλες αντιπάλους της Εθνικής, χαρακτήρισε την Ισπανία πολύ δυνατή και φαβορί για μετάλλιο, τη δε Λετονία ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα.

Εκ μέρους των παικτριών, η Κατερίνα Σωτηρίου στάθηκε στην καλή ψυχολογία που έχουν όλα τα κορίτσια της Εθνικής χάρη στη συμμετοχή στη διοργάνωση, θέτοντας ως στόχο το βήμα παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες παρουσίες της Εθνικής.

  • Στο άλλο ματς της πρεμιέρας του 1ου ομίλου αναμετρούνται η Ισπανία και η Λετονία.
  • Οι άλλοι όμιλοι: 2ος (Τελ Αβίβ): Βέλγιο, Ιταλία, Τσεχία, Ισραήλ. 3ος (Λουμπλιάνα): Γαλλία, Σλοβενία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία. 4ος (Λουμπλιάνα): Σερβία, Τουρκία, Σλοβακία, Ουγγαρία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ