Κυριακή 7 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο θείος Σαμ φροντίζει για ... όλους

Η συζήτηση έγινε χτες μεταξύ δημοσιογράφων.

- Τα 'μαθες τα νέα, λέει ο πρώτος στο δεύτερο. Οι «Τάιμς του Λονδίνου», έγραψαν πως η αμερικανική κυβέρνηση δίνει φορολογικά κίνητρα στους παχύσαρκους, για να αδυνατίσουν. Δηλαδή, μειώνουν από το φορολογητέο εισόδημα των παχύσαρκων, τις δαπάνες που κάνουν σε γιατρούς ή κέντρα αδυνατίσματος, για να αδυνατίσουν.

- Θα ήθελα να ξέρω, απαντά ο δεύτερος, αν οι Αμερικανοί σκέπτονται να κάνουν κάτι και για τα δεκάδες εκατομμύρια των Αμερικανών, που δεν πάσχουν από παχυσαρκία αλλά από την πείνα, που τους έχει κάνει πετσί και κόκαλο.

- Α, μην ανησυχείς, απαντά ο πρώτος. Ο θείος Σαμ, δεν αποκλείεται να επιβάλει νέα φορολογικά βάρη στους φτωχούς και τους πεινασμένους, με πρόσχημα, είτε να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους και να μη γίνουν ποτέ παχύσαρκοι, είτε την αντιμετώπιση των οικονομικών ζημιών από τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη....

Εμείς, τι να πούμε. Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει, εκτός από μια επισήμανση. Τα φορολογικά κίνητρα, που πράγματι θέσπισε η αμερικανική κυβέρνηση, δεν έγιναν με γνώμονα να βοηθήσουν τους παχύσαρκους, αλλά τα ινστιτούτα και τα κέντρα αδυνατίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ