Κυριακή 7 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χαράτσι και εθελοντισμός

Τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων από αύριο στο «Τζάνειο» νοσοκομείο, διαφημίζει με ανακοίνωση ο διοικητής του, Π. Περδικούρης, υποσχόμενος - μεταξύ των άλλων - τη στελέχωσή του «από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, υψηλής επιστημονικής επάρκειας και εγνωσμένου κύρους, καθώς και από έμπειρο και άρτιο και εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό».

Βέβαια ο διοικητής δεν αναφέρει ούτε λέξη, ότι η προσέλευση στα ιδιωτικά ιατρεία θα σημάνει πληρωμή - ανάλογα με την ειδικότητα ή την επέμβαση - από 8 έως150 ευρώ (δηλαδή 10.000 -51.000 δραχμές). Το θέμα όμως είναι πού θα βρει το «άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό», όταν τα δημόσια νοσοκομεία έχουν γονατίσει απ' τις ελλείψεις προσωπικού.

Εκτός κι αν θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, άρτια εκπαίδευση, τη συμμετοχή σε ένα σεμινάριο κάποιων αποκλειστικών νοσοκόμων που προσφέρονται «εθελοντικά» στην υποδοχή, υπολογίζοντας σε μια υπόσχεση μελλοντικής πρόσληψης.

Δηλαδή ένας θεσμός που σημαίνει χαράτσι για τους ασθενείς στην ώρα ανάγκης, χρησιμοποιείται και σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων με πολλούς τρόπους: Και για να μην προσλάβουν προσωπικό αλλά και να κρατούν δέσμιους κάποιους που γυρεύουν αγωνιωδώς ένα μεροκάματο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ