Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βγαίνει ενισχυμένη μέσα από το 8ο Συνέδριό της

Στον Πειραιά έλαβε χώρα, την Κυριακή, το 8ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής, με τη συμμετοχή δεκάδων αντιπροσώπων που πήραν τον λόγο και μετέφεραν με ζωντανό τρόπο τους προβληματισμούς, τις αγωνίες των γονιών, την πλούσια πείρα από τη δράση των Ενώσεων και τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας.

«Τα παιδιά όλου του κόσμου παιδιά μας. Κάνουμε την οργή διεκδίκηση», ήταν το σύνθημα της Ομοσπονδίας που κυριαρχούσε στον χώρο. Η Ομοσπονδία βγαίνει δυναμωμένη και με πείρα, αλλά και με νέες Ενώσεις που διευρύνουν την εμβέλειά της. Σε σύνολο 63 εγγεγραμμένων Ενώσεων γονέων - μελών συμμετείχαν οι 62. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των αντιπροσώπων, ενώ η δύναμη της Ομοσπονδίας αυξήθηκε μετά τη δημιουργία δύο νέων Ενώσεων γονέων.

Στο Συνέδριο εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ, η εισήγηση και το κλείσιμο της συζήτησης, καθορίζοντας και τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε να γίνουν την Τετάρτη 28 Ιούνη.

Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση που διαμορφώνεται με τη λειτουργία των προγραμμάτων καλοκαιρινής απασχόλησης που διοργανώνονται με ευθύνη των δήμων (θερινά camp) και αναδείχθηκε ότι πολλοί δήμοι δεν πήραν έγκαιρα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η ικανοποίηση όλων των αιτήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος πολλά παιδιά να μείνουν εκτός. Ταυτόχρονα παραμένει το ζήτημα του υψηλού κόστους συμμετοχής. Ηδη υπάρχουν Ενώσεις που έχουν προχωρήσει σε παρεμβάσεις στους δήμους απαιτώντας να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις δωρεάν.

Το Συνέδριο αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Ιούνη στις 9 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο κανένα παιδί να μη μείνει εκτός των προγραμμάτων καλοκαιρινής απασχόλησης.

«Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη τη δημιουργική απασχόληση και όχι να είναι εγκλωβισμένα στους τέσσερις τοίχους ενός διαμερίσματος χωρίς καμία διέξοδο. Καλούμε τις Ενώσεις να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία, ώστε να παρέμβουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Με μεγαλύτερη δύναμη συνεχίζουμε τη δράση μας για όλα όσα δικαιούνται τα παιδιά μας!», δηλώνει το προεδρείο του 8ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ