Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Για ζωή, σκέψη, δράση χωρίς ναρκωτικά, με το κεφάλι ψηλά

Παρέμβαση της ΚΝΕ στο Σύνταγμα, μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών

«Κόντρα στο ρεύμα, με το κεφάλι ψηλά - Σκέψου, δράσε, ζήσε χωρίς ναρκωτικά. # Τώρα_ΚΚΕ !».

Το σύνθημα - κάλεσμα των νέων κομμουνιστών για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις κατέκλυσε το απόγευμα της Κυριακής την πλατεία Συντάγματος, μέσα από μία πολυεπίπεδη παρέμβαση της ΚΝΕ μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιούνη).

Μέλη της Οργάνωσης ξεδίπλωσαν γιγαντοπανό στην πλατεία Συντάγματος με το κεντρικό σύνθημα της παρέμβασης, «φωτίζοντας» τον άλλο δρόμο, «με το κεφάλι ψηλά». Την ίδια στιγμή, με επίκεντρο το προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, πραγματοποιούνταν πλατιά εξόρμηση με την ανακοίνωση της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά, ενώ μέσα από μία ενδιαφέρουσα έκθεση παρουσιάζονταν η ξεκάθαρη θέση και οι διεκδικήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Σε μία συμβολική κίνηση, λίγο πιο πέρα, ήταν σε εξέλιξη τουρνουά μπάσκετ 3on3, με συνεχή συμμετοχή και αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από μαθητές.

Η κεντρική ομιλία στην εκδήλωση έγινε από την Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι των Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ και του ΕΣΥΝ. Ειδικότερα, οι Σύλλογοι Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «Στροφή», «Διάβαση», «Παρέμβαση» και «Νόστος» έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση με υλικά και μέλη τους που συζητούσαν και ενημέρωναν τους επισκέπτες.


Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» η Ρ. Ξηραφά, πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «Στροφή», σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ξεκάθαρα τη θέση μας απέναντι στα ναρκωτικά. Γονείς παιδιών στο πρόγραμμα στη δεδομένη στιγμή βρισκόμαστε εδώ για να φωνάξουμε κι εμείς "όχι"».

Η Α. Λεωτσάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «Νόστος», στάθηκε στη στάση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και στο ότι «το ΚΚΕ στηρίζει τα "στεγνά" προγράμματα με τεκμηριωμένες επιστημονικά προτάσεις, λέει "όχι" σε όλα τα υποκατάστατα και "ναι" στην ουσία της ζωής, όχι με ουσίες στη ζωή μας». Κάλεσε όλο τον κόσμο, και κυρίως τους γονείς που έχουν ζήσει όλο αυτόν τον αγώνα που λέγεται εξάρτηση και απεξάρτηση, στις 25 Ιούνη να ψηφίσουν το ΚΚΕ, γιατί η ψήφος τους θα πιάσει τόπο «απέναντι σε όσους τόσα χρόνια έχουν παίξει στις πλάτες των παιδιών μας».

Ο Γ. Καλαϊτζίδης, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «Διάβαση», σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» επεσήμανε τις συνεχόμενες προσκλήσεις που απευθύνει η ΚΝΕ προς τους Συλλόγους στις δράσεις ενάντια στα ναρκωτικά και τη στήριξη στους γονείς και τις ομάδες, στον τρόπο σκέψης με τον οποίο λειτουργεί το ΚΕΘΕΑ, στην προσπάθεια να διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο και σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, ενώ το «παρών» έδωσε μεταξύ άλλων και ο Νίκος Παπαδόπουλος, τερματοφύλακας και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Ηλεία, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε: «Είμαστε εδώ για να περάσουμε το μήνυμα πως για τη νεολαία, παρόλα τα αδιέξοδα, τις πιέσεις, τα άγχη που βιώνει και βλέπει μπροστά της μόνο τοίχους, η διέξοδος δεν είναι τα ναρκωτικά. Είναι η οργανωμένη πάλη, ο πιο ωραίος, γοητευτικός αγώνας να παλεύεις για μια καλύτερη ζωή, για μια καλύτερη κοινωνία. Διαχρονικά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αυτά πρεσβεύουν και καλούμε τη νεολαία να συμπορευτεί, να γνωρίσει ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε. Είναι και κριτήριο ψήφου το ότι το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά ενάντια στα ναρκωτικά, στη μάχη ενάντια στα ναρκωτικά και τη ναρκωκουλτούρα στην οποία ωθεί η κοινωνία τα νέα παιδιά».

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ