Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Επταχωρίου

Την ενίσχυση του εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Επταχωρίου διεκδικεί η ΤΕ Καστοριάς του ΚΚΕ, όπως και την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των πυροσβεστών που αποσπάστηκαν εκεί από την Καστοριά.

Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, οι 5 πυροσβέστες που έχουν τοποθετηθεί εκεί (τον χειμώνα ενισχύουν τις μονάδες Καστοριάς, Αργους και Νεστορίου) δεν επαρκούν. Για να βγουν οι βάρδιες με βάση τα προβλεπόμενα, χρειάζονται τουλάχιστον 10. Οι υπόλοιποι μετακινούνται από Καστοριά, Αργος και Νεστόριο, αδυνατίζοντας έτσι την επιχειρησιακή δύναμη. Επίσης, οι πυροσβέστες που αναλαμβάνουν τις υπηρεσίες εκεί, καλούνται να μεταβούν με δικά τους έξοδα στο Επταχώρι. Η ΤΕ τονίζει ότι τη μετακίνηση αυτή οφείλει να την καλύψει η Υπηρεσία.

Παράλληλα, συνεχίζεται το σοβαρό πρόβλημα του ανεπαρκούς κτιρίου της Υπηρεσίας στην Καστοριά, της μείωσης του προσωπικού τα τελευταία 4 χρόνια, του γερασμένου στόλου οχημάτων.

«Για τις ελλείψεις αυτές ευθύνονται αποκλειστικά όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν περιλαμβάνουν στην πολιτική τους την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος», σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Λύση στα προβλήματα θα δώσει ο λαός αποκλειστικά και μόνο μέσα από τον αγώνα. Πρέπει να παλέψει και να διεκδικήσει τη δημιουργία ενός άρτιου και αποτελεσματικού συστήματος πυροπροστασίας και δασοπροστασίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Την ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες της επιστήμης που υπάρχουν σήμερα και που μπορούν να εξασφαλίσουν την επαρκή προστασία του περιβάλλοντος, των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους, των υποδομών της πατρίδας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ