Πέμπτη 22 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ
Επαναφορά του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησής του

Η προσωρινή διοίκηση της νεοσύστατης Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, χαιρετίζοντας τα εκατοντάδες μέλη των Συλλόγων Οικογένειας των Θεραπευτικών Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ σε όλη τη χώρα, ανακοινώνει την ίδρυση της Ομοσπονδίας, «καρπό της ανάγκης για αλληλέγγυα υποστήριξη και ενίσχυση των Συλλόγων Οικογένειας των αντίστοιχων Θεραπευτικών Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, αλλά και της ανάγκης για προάσπιση του θεραπευτικού μοντέλου των θεραπευτικών κοινοτήτων που ακολουθεί το ΚΕΘΕΑ».

Την πρώτη παρουσία της την έκανε στην εκδήλωση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά η οποία έγινε την Κυριακή 18/6 στο Σύνταγμα, ενώ οι Σύλλογοι Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ σε όλη τη χώρα διοργανώνουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, συμμετέχοντας παράλληλα και στηρίζοντας τις εκδηλώσεις των αντίστοιχων προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, αφού τα μέλη τους έχουν άμεση και βιωματική εμπειρία για το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα των εξαρτήσεων και τα ευεργετικά αποτελέσματα της απεξάρτησης.

«Γονείς, αδέλφια, σύντροφοι, παιδιά απεξαρτώμενων και απεξαρτημένων προσώπων, καθώς και οι ίδιοι οι απεξαρτημένοι, αφού ολοκληρώσουν στις κοινότητες και δομές του ΚΕΘΕΑ την απεξάρτησή τους, συμμετέχουμε ως ενεργά μέλη των 14 Συλλόγων Οικογένειας που συνιστούν την Ομοσπονδία.

Παρά την τραυματική εμπειρία μας με την εξάρτηση, η θέληση να σώσουμε τους δικούς μας ανθρώπους και η πολύπλευρη βοήθεια των προγραμμάτων απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ μάς ενδυνάμωσαν και μας οδήγησαν σε ενεργό δράση κατά των εξαρτήσεων, πάντα στο πλευρό των Θεραπευτικών Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ και της φιλοσοφίας του. Η δράση μας είναι και οφείλει να είναι ακατάπαυστη, εξελίσσεται σε όλη τη διάρκεια του έτους, και κορυφώνεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών», σημειώνουν.

Η Ομοσπονδία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών και λόγω της αυξανόμενης διείσδυσης των ναρκωτικών και των υπόλοιπων εξαρτήσεων στους νέους, απαιτεί:

  • Επαναφορά του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ.
  • Αμεση αύξηση της κρατικής ενίσχυσης του ΚΕΘΕΑ, με επαρκή χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου θεραπευτικού προσωπικού στα προγράμματα, με βάση την αποδεδειγμένη ραγδαία αύξηση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, ιδιαίτερα μετά την πανδημία.
  • Καμία αλλοίωση της «στεγνής» θεραπείας, δηλαδή απεξάρτηση χωρίς τη χρήση υποκατάστατων, του επιτυχημένου μοντέλου των θεραπευτικών κοινοτήτων που ακολουθεί το ΚΕΘΕΑ από την ίδρυσή του, που επιτυγχάνει από τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Ιδρυση κλειστών δομών απεξάρτησης σε μεγάλες πόλεις (π.χ. Πάτρα) των οποίων οι πολίτες στερούνται το δικαίωμα στην απεξάρτηση και οι εξαρτημένοι καταφεύγουν σε δομές άλλων πόλεων προκειμένου να απεξαρτηθούν, με συνακόλουθα προβλήματα για τις οικογένειές τους, οι οποίες αναγκάζονται να μετακινούνται προκειμένου να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια του εξαρτημένου μέλους τους.
  • Καμία σκέψη για νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής χρήσης κάνναβης, η οποία αποτελεί τον προθάλαμο για τα λεγόμενα σκληρά ναρκωτικά, πέραν της σοβαρής εξάρτησης που προκαλεί αυτή καθαυτή. Ενίσχυση της πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ στις νεαρές ηλικίες, αφού η μέση ηλικία πρώτης επαφής με τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ή με εξαρτητικές συμπεριφορές βαίνει συνεχώς μειούμενη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήττεται όλο το πεδίο της πρόληψης - απεξάρτησης(2023-11-10 00:00:00.0)
Σμπαραλιάζει πρόληψη, απεξάρτηση και εργασιακές σχέσεις(2018-11-24 00:00:00.0)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά(2013-05-10 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο η δημόσια και δωρεάν απεξάρτηση(2012-04-20 00:00:00.0)
Αναντιστοιχία αναγκών και έργων της κυβέρνησης(2002-06-21 00:00:00.0)
Απεξαρτήθηκε για να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό!(1997-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ