Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεξαρτήθηκε για να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό!

Πριν τρεις μέρες ο Ανδρέας Φάκος,πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, τόνισε στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά πως "είναι αναγκαία η εξειδίκευση των δικαστών που ασχολούνται με υποθέσεις ναρκωτικών, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που αναίτια δικάζονται άτομα". Κανείς δε φανταζόταν, όμως, πως η επιβεβαίωση των παραπάνω λόγων θα ερχόταν τόσο σύντομα. Η είδηση ήρθε χτες απ' το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων: "Για μια ακόμη φορά ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, προφυλακίζεται στον Κορυδαλλό για πράξεις που διέπραξε κατά τη διάρκεια της εξάρτησής του, παρόλο που το νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα ένταξής του στο κοινωνικό σύνολο"!

Η είδηση αυτή αφορά τον 36χρονο Κωνσταντίνο Πετράκη,ο οποίος συνελήφθη βάσει εντάλματος που εκκρεμούσε από το Δεκέμβρη του 1994 για πράξεις που είχε διαπράξει την περίοδο που ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Κατά την εκδίκαση του αιτήματός του για άρση του εντάλματος, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάνθηκε αρνητικά και τον προφυλάκισε στον Κορυδαλλό...

"Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών πέρα από το ότι ακυρώνει την προσπάθεια όλων των χρηστών που βρίσκονται σε θεραπεία, αποθαρρύνει και όσους σκέφτονται να ενταχθούν σε θεραπευτικά προγράμματα, αφού αντιμετωπίζουν την πιθανότητα να διωχτούν για παλαιότερα αδικήματα και να οδηγηθούν στη φυλακή", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ.

Ο Κ. Πετράκης εισήχθη στην Εναλλακτική Κοινότητα "Παρέμβαση" τον Ιανουάριο του 1995. Ολοκλήρωσε τη φάση της Κοινότητας τον Απρίλη του 1996 και από τότε είναι μέλος της Κοινωνικής Επανένταξης του θεραπευτικού προγράμματος "Παρέμβαση". Παράλληλα ο Κ. Πετράκης εργάζεται στη Δημοτική Επιχείρηση Χαϊδαρίου - όπου και συνελήφθη - ενώ φοιτά σε ιδιωτική σχολή γραφιστών - σκιτσογράφων.

Το ΚΕΘΕΑ ζητά την άμεση αποφυλάκιση του Κ. Πετράκη για να συνεχίσει ανεμπόδιστα και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της "Παρέμβασης", ενώ δικαιολογημένα θέτει δύο ερωτήματα: Γιατί κάποιες δικαστικές αποφάσεις αντιστρατεύονται τον αγώνα κάποιων ανθρώπων για απεξάρτηση και αρνούνται το δικαίωμα για θεραπεία και ένταξή τους στην κοινωνία; Ποια είναι η σωφρονιστική σκοπιμότητα της απόφασης προφυλάκισης ενός απεξαρτημένου ατόμου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ