Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
"Λάδι στη φωτιά" από την κυβέρνηση
  • Εμπρηστικές δηλώσεις Αρσένη περί πλειοψηφίας που στηρίζει την κυβέρνηση (! ) και μειοψηφίας που απεργεί
  • Απόπειρα διχασμού του παλλαϊκού κινήματος για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία με δικαιωμένους τους εκπαιδευτικούς

Δέσμια στον αντιλαϊκό κατήφορό της, σε μια πορεία που μοιραία πλέον τη φέρνει καθημερινά ευθέως αντιμέτωπη με κάθε αγωνιζόμενο τμήμα του λαού αυτής της χώρας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έριξε χτες το βράδυ κι άλλο λάδι στη φωτιά που η πολιτική της έχει ανάψει στο χώρο της παιδείας.

Ψυχρά, κυνικά, ξεδιάντροπα, με υπολογισμένο απόλυτα ακόμα και το δευτερόλεπτο της ώρας που θα έβγαινε στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο για να εξαγγείλει το αυταρχικό διάγγελμά της, η κυβέρνηση Σημίτη εκτόξευσε, χτες το βράδυ διά του υπουργού Παιδείας, μία ακόμα βόμβα ενάντια στα θεμέλια του κατακτημένου με σκληρούς αγώνες συστήματος της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Συκοφάντησε τους δασκάλους των παιδιών του ελληνικού λαού, χαρακτηρίζοντάς τους - ούτε λίγο, ούτε πολύ - υπονομευτές της πορείας της χώρας προς το 2000. Προσπάθησε, πρόσθετα, να στρέψει - ευρύτερα - το ένα τμήμα του λαού ενάντια στο άλλο, ισχυριζόμενη ότι στους δρόμους του αγώνα "33 μήνες πριν το 2000" βρίσκονται "μειοψηφίες", ενώ αντίθετα, ισχυρίστηκε ο υπουργός Παιδείας, "η μεγάλη πλειοψηφία στηρίζει την κυβέρνηση"!

Με βάση αυτή τη διεστραμμένη αντίληψη που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την πραγματικότητα, που βιώνει καθημερινά η εκπαιδευτική κοινότητα σε όλη τη χώρα, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι μία απεργία που συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση για 7 ολόκληρες βδομάδες, με τρομακτικό οικονομικό κόστος για κάθε έναν από τους απεργούς, είναι μειοψηφικό φαινόμενο! Με την - ιστορικά διαπιστωμένη ως κυρίαρχη - τακτική του ΠΑΣΟΚ ενάντια στα λαϊκά κινήματα, αυτήν της ξεδιάντροπης προβοκάτσιας, που κατά περίσταση οδηγεί και σε αμέσου αποτελέσματος διασπάσεις, η κυβέρνηση εμφανίστηκε διά του Γερ. Αρσένη, να ισχυρίζεται ότι υπάρχει "αντίφαση" ανάμεσα στις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και τις διαθέσεις της βάσης των εκπαιδευτικών. Μόνο που η πραγματικότητα βοά: Είναι οι συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ που αποφάσισαν σχεδόν ομόφωνα τη συνέχιση της απεργίας και για όγδοη βδομάδα και μετά επικυρώθηκε αυτή η απόφαση από την ηγεσία!

Επιχειρώντας, στη συνέχεια, να στρέψει μαθητές και γονείς ενάντια στους απεργούς καθηγητές, η κυβέρνηση κατέφυγε σε μία αλχημεία και ένα τέχνασμα:- Ισχυρίστηκε ότι με το νέο μισθολόγιο οι καθηγητές καθίστανται περίπου "εκατομμυριούχοι" αφού κατά τη δήλωση του υπουργού Παιδείας οι μισθοί τους θα αυξηθούν μέχρι και του ποσού των 940.000 δρχ! Και με βάση αυτό το πλαστό ως προς τι αντιπροσωπεύει νούμερο, κάλεσε τους γονείς να αναλογιστούν αν οι ίδιοι θα πάρουν τέτοιες αυξήσεις φέτος...

- Επιχείρησε να μεταθέσει την ευθύνη - για τη μερική παράταση της σχολικής χρονιάς, ή τη μερική παράταση της ημερήσιας διδασκαλίας για την κάλυψη των χαμένων ωρών - στους συλλόγους διδασκόντων, θέτοντας, παράλληλα, συγκεκριμένες καταληκτικές ημερομηνίες και χρόνους ημερήσιας παράτασης, τέτοιους που να οδηγούν σε αντίθεση καθηγητές - μαθητές.

Για να κάνει αποτελεσματικότερη την προβοκάτσια, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ξεδιάντροπα ότι στη διάρκεια της απεργίας οι καθηγητές - όλοι οι καθηγητές - θησαύρισαν από τα φροντιστηριακά μαθήματα!

Γίνεται φανερό πως η λέξη "ντροπή", είναι μια άγνωστη λέξη για τα υποκείμενα που προϊστανται μιας τέτοιας αθλιότητας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ