Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιμένει στο χαβά του Μάαστριχτ

Την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει και με νομοσχέδιο τα μέτρα της για την προσαρμογή και του Λυκείου στις ανάγκες των καπιταλιστών για ημιμαθείς εργαζόμενους, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας

Μια μέρα μετά την επικύρωση - από την Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας - της απόφασης του κλάδου των καθηγητών για συνέχιση της απεργίας και για όγδοη βδομάδα, ο υπουργός Παιδείας επέλεξε, χτες το πρωί, τις εργασίες ημερίδας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για να προκαλέσει και πάλι τους απεργούς καθηγητές, διαφημίζοντας την περιβόητη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και ισχυριζόμενος ότι ο οικονομικά απαξιωμένος εκπαιδευτικός "είναι έτοιμος να στηρίξει τη νέα εποχή, τη νέα εκπαίδευση"! Ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης επανέλαβε χτες ότι προτίθεται να έχει ολοκληρώσει το διάλογο με τους φορείς και τα κόμματα μέχρι το Μάη, οπότε και θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να επιτεθεί και πάλι στους απεργούς, ισχυριζόμενος ότι η απεργία των καθηγητών "πάει πίσω τις εξελίξεις" και πως "μερικοί ίσως είναι ικανοποιημένοι ότι πήγε πίσω ο προγραμματισμός". Με τη φράση αυτή αναφερόταν στις εξαγγελίες του για την καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου, ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την καθιέρωση κύκλων ατομικών προγραμμάτων σπουδών, "διά βίου εκπαίδευση", κατηγοριοποίηση σχολών και αποφοίτων κλπ., σύμφωνα πάντα με τις εντολές και τις υποδείξεις της "Λευκής Βίβλου" για την παιδεία και των γενικότερων στόχων της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο στόχο της "διά βίου εκπαίδευσης", που διαπνέει τα κείμενα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την παιδεία. Επανέλαβε τους ισχυρισμούς για "καλά οργανωμένες ομάδες που δεν εκφράζουν τη βούληση του λαού", οι οποίες, δήθεν, αντιδρούν στη νέα εποχή και στις αλλαγές, ανάγοντας την κυβέρνηση με τις αντιεκπαιδευτικές αντιλαϊκές επιλογές της σε μοναδικό και αδιαμφισβήτητο εκφραστή της λαϊκής βούλησης.

Οι τοποθετήσεις των υπολοίπων ομιλητών δεν άφησαν κανένα περιθώριο αυταπάτης για το δυσοίωνο μέλλον που επιφυλάσσουν στην παιδεία οι θιασώτες του Μάαστριχτ (αναλυτικό ρεπορτάζ στον αυριανό "Ρ").

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυγμή κατά των απεργών (2008-03-15 00:00:00.0)
"Οταν δικάζουν καθηγητές..." (1997-03-20 00:00:00.0)
Κίνηση απελπισίας (1997-03-16 00:00:00.0)
Η μεγάλη σύγκρουση είναι μπροστά (1997-03-09 00:00:00.0)
Δεν περνά ο αποπροσανατολισμός (1997-02-25 00:00:00.0)
"Σημίτης" και ο Αρσένης (1996-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ