Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το Κιλελέρ

Πυρετός προετοιμασίας επικρατεί στα χωριά της Θεσσαλίας για την επιτυχία του αγωνιστικού γιορτασμού της επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 16 Μάρτη, που διοργανώνει φέτος η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών.

Στελέχη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, περιοδεύουν στα χωριά και καλούν τους αγρότες να δώσουν μαζικό και μαχητικό "παρών" στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Ταυτόχρονα, κοινοτικά συμβούλια και διοικήσεις μαζικών φορέων εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών, επιστημόνων, συνταξιούχων, αντιστασιακών, λαμβάνουν αποφάσεις για συμμετοχή, καλώντας τα μέλη τους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα της αγροτιάς, δίνοντας παλλαϊκό χαρακτήρα στο γιορτασμό του Κιλελέρ.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμά τους τα παραρτήματα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ καλούν όλους τους γνήσιους αριστερούς και δημοκράτες πατριώτες να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για να τιμήσουν την επέτειο εξέγερσης της αγροτιάς και να διαδηλώσουν την απόφασή τους να παλέψουν μαζί με τους αγρότες για την ιακανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και για την πραγματοποίηση στη ζωή των ανεκπλήρωτων ιδανικών του ΕΑΜ.

Για τη μεταφορά του κόσμου στο Κιλελέρ, αγροτικοί σύλλογοι, συνεταιρισμοί, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλοι μαζικοί φορείς θα ναυλώσουν λεωφορεία.

Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή αγώνα καλεί όλους τους αγρότες της χώρας να συμμετάσχουν για να αποδείξουν ότι στον αγώνα για την επιβίωσή τους είναι όλοι ενωμένοι και θα τον συνεχίσουν μέχρι τη δικαίωσή του.

Ταυτόχρονα καλεί τα άλλα λαϊκά στρώματα, εργατοϋπαλλήλους, επαγγελματοβιοτέχνες, εκπαιδευτικούς, νέους και συνταξιούχους να πάρουν μέρος για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών γιατί τα προβλήματα είναι κοινά, έχουν την ίδια αιτία - την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης - και κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας για τη λύση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ