Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΔΑ
Πόρισμα αποδίδει ευθύνες σε υπεύθυνους

"Ειδικής" ευνοϊκής μεταχείρισης από το εμπορικό τμήμα των ΕΛΔΑ, με τα οποία, όπως αποδεικνύεται, είχαν συνάψει συμβάσεις πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών, απολάμβαναν μέχρι πρόσφατα έμποροι πετρελαιοειδών, που κατηγορούνται για λαθρεμπορία.

Στα χέρια των δικαστικών αρχών Πειραιά βρίσκεται ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πόρισμα πραγματογνωμόνων, σύμφωνα με το οποίο η "ΕΛΔΑ Εφοδιαστική" ζημιώθηκε κατά 800 εκατομμύρια δραχμές από τη συνεργασία της με την εταιρία "Πετρέλαια Αττικής" του Κ. Λαουτάρη,ενώ χρέη προς τα ΕΛΔΑ ύψους 1,9 δισ. και 1,2 δισ. έχουν και οι εταιρίες "Αιγαίο Οϊλ" του Δ. Μελισσανίδη και "Ελ Πετρόλ" των Ε. Μηναϊδη και Μ. Σπανού.Και οι τέσσερις επιχειρηματίες κατηγορούνται για σωρεία υποθέσεων λαθρεμπορίας πετρελαίου πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών, μέσω εικονικών εφοδιασμών θαλαμηγών σκαφών ή ποντοπόρων πλοίων.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ενέχονται ένας πρώην γενικός διευθυντής του εμπορικού τμήματος των ΕΛΔΑ και ένας διευθυντής πωλήσεων, για τους οποίους επιρρίπτονται κατά το πόρισμα ευθύνες για κακοδιαχείριση και απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Σύμφωνα με το πόρισμα, παραλάμβαναν ακάλυπτες επιταγές, αλλά ούτε τις σφράγιζαν, ούτε προχωρούσαν σε διακοπή των συμβάσεων με τις παραπάνω εταιρίες.

Στο μεταξύ χτες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για σειρά νέων υποθέσεων λαθρεμπορίας καυσίμων, από την οποία το δημόσιο έχασε συνολικά 750 εκατομμύρια δραχμές. Στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται συνολικά 30 τελωνειακοί υπάλληλοι των ΙΑ και ΙΒ τελωνείων, οι εταιρίες πετρελαιοειδών "Ελ Πετρόλ", "Τοτ Ελλάς" και "ΒΡ Ελλάς" με εκπροσώπους τους Ε. Μηναϊδη,Σπ. Δρακόπουλο και Π. Ντίξον και οι εταιρίες ανεφοδιασμού των Κ. Λαουτάρη,Μ. Σπανού και Δ. Χατζή.

Γεράσιμος ΤΡΥΦΩΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ