Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Ταξική επιλογή αυτή η πολιτική

Εκδήλωση του ΚΚΕ για την παιδεία

Τις θέσεις του ΚΚΕ, για το ξεπέρασμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και τις προτάσεις του, για δημόσια δωρεάν παιδεία - κτήμα των παιδιών του ελληνικού λαού, παρουσίασε χτες σε εκδήλωση της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, ο Π. Γεωργιάδης,μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη "μεταρρύθμιση", που προωθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που αναφέρεται αποκλειστικά στο εξεταστικό σύστημα, είναι μοιραίο να αποτύχει διότι δεν αντιμετωπίζει το ουσιαστικό πρόβλημα της εκπαίδευσης.

"Με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για την εξεταστική διαδικασία - τόνισε - προωθεί την ταξική επιλογή της, να στερήσει από τα παιδιά των ασθενέστερων τάξεων τη μόρφωση, αφού ο μαθητής, για να αντεπεξέλθει στις νέες υποχρεώσεις του, θα πρέπει να διαθέτει οικονομική άνεση. Ετσι, δε θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση και οι εξαγγελίες έχουν στόχο να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό, που έχει μεγάλη ευαισθησία για θέματα παιδείας".

"Η κυβέρνηση - υπογράμμισε - φαίνεται αμετακίνητη σ' αυτές τις επιλογές, που υπαγορεύονται από τη "Λευκή Βίβλο" και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, γι' αυτό και οι όποιες αλλαγές στην παιδεία είναι υπόθεση της πάλης των εκπαιδευτικών και ολόκληρου του λαού".

Σε αυτό το σημείο χαρακτήρισε ηρωικό τον αγώνα των εκπαιδευτικών, που ξεπέρασε τα κλαδικά αιτήματα και ανέδειξε τη μεγάλη κρίση του εκπαιδευτικού συστήματος και της παιδείας στη χώρα μας. "Το βασικό συμπέρασμα και από την απεργία - είπε - είναι ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν αλλάζει, αλλά πρέπει να ανατραπεί με την πάλη των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων".

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΚΚΕ, υπογράμμισε την ανάγκη ενιαίου 9χρονου σχολείου και αναβάθμισης του λυκείου, το οποίο θα είναι γενικό πολυτεχνικό και πέρα από τις γενικές γνώσεις, θα βασίζεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και στη συσσώρευση γνώσεων και θα παρέχει και επαγγελματικά εφόδια, ώστε ο μαθητής τελειώνοντας το λύκειο να είναι σε θέση να εργαστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ