Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ
Καταδικάστηκαν χτες 20 αγρότες

Σε τέσσερις μήνες φυλακή καταδικάστηκαν χτες 20 αγρότες που δικάζονταν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών για την κατάληψη της γέφυρας στη Μαυροθάλασσα, τον Αύγουστο του 1994. Η δίκη των υπόλοιπων αγροτών, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη και τον αποκλεισμό της γέφυρας του Στρυμόνα, αναβλήθηκε για σήμερα το πρωί.

Από τους 20 αγρότες που καταδικάστηκαν με βαριές ποινές φυλάκισης, οιοι 14 άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για 6 η ποινή τους είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Ολοι τους ήταν ντοματοπαραγωγοί και μπροστά στην άρνηση τότε της ιδιωτικής εταιρίας ΣΕΡΚΟ να απορροφήσει την παραγωγή τους, προχώρησαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας αποκλείοντας τη γέφυρα.

Με τους ρυθμούς που βαδίζει η υπόθεση ποινικοποίησης των αγροτικών κινητοποιήσεων, σε λίγο δε θα υπάρχει αγρότης με λευκό Ποινικό Μητρώο... Ομως, παρά τις βαριές ποινές, που ουσιαστικά εντάσσονται στο πλαίσιο τρομοκράτησης και εκφοβισμού του αγωνιζόμενου αγροτικού κόσμου, οι μικρομεσαίοι αγρότες, μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκονται και την απειλή του ξεκληρίσματος δε βλέπουν άλλο δρόμο από αυτόν της αντίστασης και του αγώνα. Ετσι ετοιμάζονται για τη μαζική κάθοδο στο μεγάλο αντάμωμα της αγροτιάς στο Κιλελέρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ