Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
Καθημερινή η απάντηση

Αργά τη νύχτα το ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά από έκτακτη συνεδρίασή του, με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ομόφωνη ανακοίνωση:

"Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να υπονομεύσει και να συκοφαντήσει τον απεργιακό αγώνα των καθηγητών. Δεν το κατόρθωσε και δε θα το κατορθώσει. Η απεργία των καθηγητών έχει δικαιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Γιατί ο αγώνας αυτός αναδεικνύει την ευρύτερη κοινωνική απαίτηση για στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Γιατί αυτός ο αγώνας υπερασπίζεται το μέλλον και την προοπτική του εκπαιδευτικού επαγγέλματος που απαξιώνεται καθημερινά από όλες τις κυβερνητικές επιλογές. Οσοι ευθύνονται για την εγκατάλειψη του δημόσιου σχολείου, για τις διπλές βάρδιες των σχολείων, για τα τεράστια κενά διδακτικού προσωπικού, για την ανυπαρξία επιμόρφωσης των καθηγητών, για τη μόνιμη χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης και πριμοδότηση της ιδιωτικής, δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να αναγορεύονται σε τιμητές, να συκοφαντούν τον ηρωικό αγώνα ενός ολόκληρου κλάδου, που υπερασπίζεται τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Οι καθηγητές κάνουν σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι καμιά σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο χώρο της εκπαίδευσης δεν μπορεί θετικά να προχωρήσει αν δε στηριχτεί στο βασικό συντελεστή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τον καθηγητή.

Ο υπουργός, κάτω από το άγχος της αδυναμίας ουσιαστικών απαντήσεων στα αιτήματα του κλάδου, παρέπεσε σε δύο ατοπήματα: Θέλησε να "υβρίσει" ως μειοψηφία τη μάχιμη εκπαιδευτική συλλογικότητα και προσπάθησε να εμφανίσει την ΟΛΜΕ σε αναντιστοιχία με τους καθηγητές. Μικρή προσπάθεια συκοφάντησης ενός μαζικού δημοκρατικού κινήματος, που καθημερινά αποδεικνύει την ενότητα και δημοκρατικότητά του.

Την απάντηση άλλωστε ο κ. υπουργός την παίρνει καθημερινά, εφτά εβδομάδες τώρα, με τη μαζικότητα των γενικών συνελεύσεων και των κινητοποιήσεών μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ