Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Χτίζοντας το μέτωπο παιδείας

Εκδήλωση - ενημέρωση για την απεργία των καθηγητών πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αιγάλεω, με πρωτοβουλία του νεοσύστατου "Συντονιστικού Μετώπου Παιδείας Αιγάλεω", που απαρτίζεται από την Ενωση Γονέων Αιγάλεω και τη Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Ο Γ. Διαμαντόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Αιγάλεω, μιλώντας στους παρευρισκόμενους για την πρωτοβουλία των γονιών και των καθηγητών να δημιουργήσουν το Συντονιστικό Μέτωπο Παιδείας, είπε: "Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το συντονιστικό για να μπορέσουμε όχι μόνο να συμβάλουμε στην επίλυση των προβλημάτων των εκπαιδευτικών, αλλά γενικότερα της παιδείας, φέρνοντας κοντά μας και άλλους γονείς, καθηγητές και μαθητές και άλλων περιοχών, παλεύοντας όλοι μαζί για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της παιδείας. Η αγωνία για καλύτερη μόρφωση των παιδιών μας θα πρέπει να είναι διαρκώς μέσα μας. Να κινητοποιηθούμε όλοι για αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους".

Ο Γ. Νικολάου, αντιπρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα αιτήματα του κλάδου, καλώντας τους να τους συμπαρασταθούν. "Θέλουμε, σημείωσε, πραγματικές λύσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα της παιδείας. Αν δε βγούμε όλοι μαζί στο δρόμο να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν τότε δε θα καταφέρουμε τίποτα".

Το χειροκρότημα όλων των γονιών κέρδισε μια απεργός καθηγήτρια, η οποία απαντώντας σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι οι καθηγητές απεργούν μόνο για τα οικονομικά τους αιτήματα είπε: "Προτείνω με τα λεφτά που χάσαμε τόσο καιρό με την απεργία, να φτιαχτεί ένα σχολείο στο όνομα της δικής μας απεργίας". Εκ μέρους του Μαθητικού Συμβουλίου Νυχτερινών Μαθητών Αιγάλεω, η Λ. Πίτακα εξέφρασε τη συμπαράσταση των μαθητών στο δίκαιο αγώνα των καθηγητών, τονίζοντας: "Χαμένοι αγώνες δεν υπάρχουν. Αγώνες που δε γίνονται είναι χαμένοι. Ο αγώνας για καλύτερη παιδεία δεν μπορεί να λήξει με την απεργία των καθηγητών, αλλά να συνεχίζεται καθημερινά. Μη ζητάτε από τους καθηγητές να απολογηθούν για τις χαμένες ώρες. Να ζητήσετε ευθύνες από το υπουργείο Παιδείας, γιατί αυτό είναι που κρατάει τα σχολεία κλειστά".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις με αιχμή τον προϋπολογισμό (2011-11-24 00:00:00.0)
Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές (2011-09-20 00:00:00.0)
Μόνη απάντηση ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας (2008-12-10 00:00:00.0)
Παλλαϊκός ξεσηκωμός (2007-02-11 00:00:00.0)
Καμιά ώρα χαμένη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς (1999-07-31 00:00:00.0)
Μόνη με τα κουρέλια του νόμου της (1999-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ