Κυριακή 11 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΙΔΕΙΑ
Παλλαϊκός ξεσηκωμός

Παλλαϊκός συναγερμός για την Παιδεία ηχεί και ήδη πυκνώνουν οι πρωτοβουλίες συντονισμένης και ενιαίας αγωνιστικής δράσης φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, εκπαιδευτικών, εργαζόμενων, γονιών.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας συνεδριάζει σήμερα στις 4.30 μ.μ., για να προγραμματίσει τις αγωνιστικές δραστηριότητες των μαθητών. Η ΟΛΜΕ έχει ήδη κηρύξει 24ωρη απεργία για τις 15 Φλεβάρη, ενώ σε απεργία διαρκείας βρίσκεται η ΠΟΣΔΕΠ.

Στον Πειραιά, 18 σωματεία εργαζομένων, γονείς και μαθητές διοργανώνουν συγκέντρωση ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο - πλαίσιο, την Πέμπτη 15 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή. Ακόμα, προχωρούν σε πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις σε όλους τους δήμους του Πειραιά την εβδομάδα 16-22 Φλεβάρη και συμμετέχουν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στις παραπάνω πρωτοβουλίες κατέληξαν μετά από κοινή σύσκεψη η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, σύλλογοι γονέων, οι ενώσεις συλλόγων γονέων Ε΄ Διαμερίσματος, Κερατσινίου, Νίκαιας, Περάματος, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά, γυναικείοι σύλλογοι, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», το Συνδικάτο Οικοδόμων και τα σωματεία: Ελαιουργοσαπουνοποιών, Λογιστών, Ιματισμού, Ηλεκτρολόγων πλοίων, Αμμοβολιστών, Μηχανικών συντηρητών, Επισιτισμού, Εμποροϋπαλλήλων, Αερίων οξυγόνου, Ρυμουλκών, Ιδιωτικής υγείας, Καθαριστριών, AEG και Ναυπηγοξυλουργών. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά θα συνεδριάσει για να προγραμματίσει τη δράση του στις 16 Φλεβάρη.

Ακόμα, στη Θεσσαλονίκη, το Εργατικό Κέντρο, κάτω και από την πίεση των ταξικών δυνάμεων και των συντονιστικών επιτροπών φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, προχώρησε στην κήρυξη εικοσιτετράωρης πανεργατικής απεργίας την Πέμπτη, 15 Φλεβάρη. Ηδη, 18 ταξικά συνδικάτα, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, καθώς και καθηγητές, με κοινές συσκέψεις τις προηγούμενες εβδομάδες, έβαλαν μπροστά το καθήκον της κοινής και συντονισμένης αγωνιστικής δράσης για την Παιδεία που έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ