Κυριακή 11 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Πανελλαδική, παλλαϊκή, αποφασιστική δράση για την Παιδεία

Διήμερο κινητοποιήσεων την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Φλεβάρη

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, νέο γύρο καταλήψεων και διήμερο πανελλαδικής παλλαϊκής πάλης για την Παιδεία, με συλλαλητήρια στις 14 και στις 15 Φλεβάρη στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, εντείνουν τον αγώνα τους, ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο πλαίσιο, φοιτητές και σπουδαστές. Καλούν όλο το λαό, όλη την κοινωνία «να συστρατευθεί στο δίκαιο αγώνα για να μην περάσουν η αναθεώρηση του άρθρου 16 και ο αντιδραστικός κυβερνητικός νόμος πλαίσιο, ως κόμβοι της επιχειρούμενης εκπαιδευτικής "μεταρρύθμισης"».

Φοιτητές και σπουδαστές, εκπρόσωποι πάνω από 100 συλλόγων από όλη την Ελλάδα (που αντιστοιχούν σε 300 Τμήματα) συναντήθηκαν για να συντονίσουν τη δράση τους την περασμένη Πέμπτη μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η ανακοίνωση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων καλεί τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, να προχωρήσουν σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και να ανανεώσουν τις αγωνιστικές τους αποφάσεις, να συνεχίσουν με εβδομαδιαίες καταλήψεις των σχολών τους.

Ακόμα, καλεί στις 14 και 15 Φλεβάρη, Τετάρτη και Πέμπτη, αντίστοιχα, σε διήμερο πανελλαδικής κλιμάκωσης της δράσης, με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη, μέρα έναρξης της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην ολομέλεια της Βουλής. Η Πέμπτη, 15 Φλεβάρη, θα είναι επίσης μέρα συλλαλητηρίων και ολοήμερης πολύμορφης δράσης, μέρα παλλαϊκών κινητοποιήσεων σε κάθε πόλη, σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα, το Συντονιστικό καλεί τους συλλόγους να συνεχίσουν τις εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, συνοικίες, σχολεία, για ενημέρωση και κάλεσμα σε κοινή πάλη των εργαζομένων και του λαού. Να μπλοκάρουν την επιχειρηματική λειτουργία στις σχολές, με καταλήψεις των γραφείων διασύνδεσης και των ειδικών λογαριασμών έρευνας, καθώς και ακύρωση ημερίδων επιχειρηματικότητας. Επίσης, να προχωρήσουν σε κοινή δράση και συντονισμό με πρωτοβάθμια σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες στην κατεύθυνση συγκρότησης πανεκπαιδευτικού - παλλαϊκού μετώπου. Φοιτητές και σπουδαστές προσανατολίζονται σε διοργάνωση συναυλίας και άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ενιαία μομφή σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ


Φοιτητές και σπουδαστές απαιτούν να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο, καθώς και να καταργηθούν οι νόμοι των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για Συμπλήρωμα Διπλώματος, Διεθνές Πανεπιστήμιο, αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση, κατάταξη και ανάλογη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, Ινστιτούτα Διά βίου Εκπαίδευσης και ΔΟΑΤΑΠ.

Οπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Πανελλαδικού Συντονιστικού, «είναι τόσο μεγάλη η δύναμη των αγώνων μας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν τρομοκρατηθεί τόσο πολύ, ώστε αναγκάζονται να καταφύγουν σε έναν ψευτοκαυγά (βλέπε πρόταση μομφής, δήλωση "αποχώρησης" του ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος), που χαρακτηρίζεται από την εναγώνια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να διαχωριστεί - φαινομενικά και διαδικαστικά, γιατί πολιτικά δεν μπορεί - από την κυβέρνηση, πράγμα που υπηρετεί με συνέπεια την προώθηση των μέτρων που εδώ και μήνες καθυστερούμε. Η πραγματικότητα είναι ότι βρέθηκε στη γωνία και από το φοιτητικό κίνημα και τις μορφές πάλης του (συνελεύσεις - καταλήψεις - διαδηλώσεις) και οδηγήθηκε σ' αυτόν τον επικοινωνιακό ελιγμό για να αποκρύψει την ουσιαστική πολιτική του ταύτιση με τη ΝΔ, γιατί και σήμερα η πολιτική του θέση για την αναθεώρηση είναι ακριβώς η ίδια. Το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε πολιτική θέση, διατηρεί πλήρως τη στρατηγική του συμφωνία με τη ΝΔ και στα ζητήματα της εκπαίδευσης. Αλλωστε, ο Παπανδρέου ήταν σαφής: "...διατηρούμε στο ακέραιο τις προτάσεις μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος...". Προσπαθούν να σπείρουν αποπροσανατολισμό και σύγχυση. Κανένας φοιτητής δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί»! Γι' αυτό και το Συντονιστικό ρίχνει το σύνθημα: «Καμία αυταπάτη! Κανένας Εφησυχασμός»!

Ακόμα, το Συντονιστικό ξεκαθαρίζει: «Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο! Μαζί με το λαό θα τους σταματήσουμε! Το φοιτητικό κίνημα κάνει πρόταση μομφής ενιαία προς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κλιμακώνοντας τους αγώνες του». Και συνεχίζει, τονίζοντας ότι «αποδεικνύεται από αυτές τις εξελίξεις ότι ο αγώνας του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος μπορεί να έχει αποτέλεσμα και να καταγράφει νίκη όταν βαδίζει μαζί με το λαό και έχει σαφή στόχευση στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ