Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Κινητοποιήσεις με αιχμή τον προϋπολογισμό

Κινητοποιήσεις σε γειτονιές προγραμματίζουν για αύριο Παρασκευή μαθητές από σχολεία της Αθήνας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των αναγκών τους, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Επόμενος μεγάλος σταθμός είναι η συμμετοχή στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη και στα συλλαλητήρια μαζί με το ΠΑΜΕ.

Με αιχμή τον προϋπολογισμό που έρχεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τους όρους ζωής και μόρφωσης των μαθητών, γίνονται εξορμήσεις σε σχολεία με την απόφαση του ΣΑΣΑ, γενικές συνελεύσεις, συνεδριάσεις των τοπικών συντονιστικών προκειμένου να προγραμματιστούν τα επόμενα συλλογικά βήματα. Το ΣΑΣΑ καλεί σε καταλήψεις τη βδομάδα ψήφισης του προϋπολογισμού, συλλαλητήρια τη μέρα ψήφισής του και άλλες πολύμορφες δράσεις με τους συλλόγους γονέων και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ιεραρχώντας την αλληλεγγύη στις οικογένειες μαθητών που τους κόβουν το ρεύμα, που υποσιτίζονται, που δεν τα βγάζουν πέρα.

Αύριο, στη 1 το μεσημέρι, μαθητές από σχολεία του Αιγάλεω πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω μαζί με την τοπική Ενωση Γονέων.

Αύριο επίσης προγραμματίζεται κινητοποίηση μαθητών από κοινού με τη Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου στη ΔΕΗ.

Σε άλλες πόλεις

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας, το οποίο σε συνεδρίασή του αποφάσισε αντίστοιχο αγωνιστικό πρόγραμμα που ξεκινά σήμερα με διαδήλωση, μαζί με το ΜΑΣ στη 1 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Στο Βόλο το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων με το ΜΑΣ διοργανώνουν κινητοποίηση αύριο Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Κινητοποιήσεις σε γειτονιές προγραμματίζουν για αύριο και οι μαθητές στην Πάτρα. Στον κεντρικό δρόμο των Βραχναίικων θα συγκεντρωθούν οι μαθητές του Λυκείου της περιοχής και στην οδό Ελ. Βενιζέλου οι μαθητές του 3ου Λυκείου Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ