Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές

Μέρα κινητοποιήσεων με αποφάσεις των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων. Συγκέντρωση γονιών στον Πειραιά. Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών την Πέμπτη

Icon

Με σύνθημα «Θέλουμε βιβλία - καθηγητές - σχολεία. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!» πραγματοποιούνται σήμερα μαθητικές κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί τους μαθητές στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Αντίστοιχα: Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου. Στη Λάρισα στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο Βόλο στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου. Στα Γιάννενα στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο. Στις 12.30 το μεσημέρι σε πλατείες της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Σιάτιστας και της Φλώρινας.

Τις καταλήψεις και τις άλλες πολύμορφες μαθητικές κινητοποιήσεις χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας (ΣΑΣΛ), που συνεδρίασε χτες για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα. Στη Λάρισα, από χτες προχώρησαν σε καταλήψεις οι μαθητές στα Ενιαία Λύκεια 4ο, 8ο, 10ο, 12ο και Φαλάνης, όπως και στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου. Στην ανακοίνωσή του το Συντονιστικό αναφέρεται στις προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών από μερίδα διευθυντών και καθηγητών και τονίζει ιδιαίτερα: «Κάθε φορά που κινητοποιούμαστε "ψάχνουν" τους υποκινητές! Υποκινητές είναι τα μέτρα που μας έχουν αφήσει χωρίς βιβλίο, έχουν αφήσει τα σπίτια μας με ανέργους και τους γονείς μας με μισούς μισθούς»!

Σε καταλήψεις προχώρησαν από χτες και οι μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων 1ου, 2ου και 4ου Γυμνασίου - Λυκείου στην Αρτα.

Την περασμένη Κυριακή, επίσης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, με τη συμμετοχή μαθητών από δεκάδες σχολεία. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα με το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς. Μεταφέρθηκε εμπειρία από σχολεία όπου οι μαθητές κάνουν γενικές συνελεύσεις, συζητούν για τις εκλογές μαθητικών συμβουλίων και για άλλες πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Τονίστηκε η ανάγκη να απαντήσουν οι μαθητές στην κατάσταση που διαμορφώνεται, με πρώτο σταθμό τις σημερινές κινητοποιήσεις.

Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και γονείς

Συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Πειραιά. Τα αιτήματα των γονιών συμπυκνώνονται στο κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης: «Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία».

Σε μαζική συμμετοχή και οργάνωση της απεργίας, συμπόρευση με το ΠΑΜΕ και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια καλεί τους εκπαιδευτικούς το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Συντριβανίου. Την ίδια μέρα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι καθηγητές πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ