Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΣΟ ΣΙΜΩΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

«ΘΕΛΕΙ... ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ»: «Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, να ψηφίσει το ενιαίο μισθολόγιο, να προχωρήσει το πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο και να κάνει αποκρατικοποιήσεις. Κανένα από τα τρία δεν έχει, μέχρι στιγμής, προχωρήσει. Φυσικά και τα τρία είναι επώδυνα μέτρα, αφού θα έχουν αποτέλεσμα μειώσεις εισοδημάτων (μισθολόγιο) και απολύσεις, αφού, μετά τον ένα χρόνο εργασιακής εφεδρείας, ένα ποσοστό των υπαλλήλων δεν θα επανενταχθεί (...) ταυτόχρονα οι δημοσιονομικοί στόχοι που είχαν τεθεί δεν επιτεύχθηκαν (...) η αμφιβολία (...) έφερε (...) την επιβολή έκτακτου τέλους στα ακίνητα (...) και την προαναγγελία της επίσπευσης της εφαρμογής των προβλεπόμενων μέτρων ή και την επιβολή νέων (...) η κυβέρνηση (...) είναι υποχρεωμένη να τα κάνει όλα μαζί και σε μικρότερο χρονικό διάστημα» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟΥΣ: «Ανακοίνωση με την οποία ζητεί να μην ανακυκλώνονται φήμες που δημιουργούν νευρικότητα στους πολίτες εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το υπουργείο Οικονομικών (...) "δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η ανακύκλωση ή η επεξεργασία σεναρίων, τα οποία δημιουργούν σύγχυση και νευρικότητα στους πολίτες" αναφέρει το Υπουργείο» (στο ΒΗΜΑ /ηλεκτρονική έκδοση).

ΠΛΗΡΩΝΕ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ 'ΧΟΥΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ: «Οι αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ. ξαναγεμίζουν με δακρυγόνα, τα οποία βρέθηκαν σε έλλειψη (...) Με δεδομένο ότι ένα "οικονομικό" δακρυγόνο τύπου CS κοστίζει περίπου 4 - 5 ευρώ και πως σε μια επεισοδιακή συγκέντρωση χρησιμοποιούνται περισσότερα από 2.000, πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό κονδύλιο που δαπανά το υπουργείο. Ιδιαίτερα κοστοβόρα αποδεικνύεται η χρήση της φυσούνας, η οποία επίσης χρησιμοποιείται κατά κόρον από τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Η φυσούνα, που ζυγίζει 9,5 κιλά γεμάτη, αδειάζει μέσα σε 16 δευτερόλεπτα και γι' αυτό οι χειριστές της αναγκάζονται να κουβαλούν και ένα δοχείο 25 λίτρων με μείγμα CS και CO2, προκειμένου να τη γεμίζουν συνεχώς (...) πριν από μερικές εβδομάδες ολοκληρώθηκε η προμήθεια παραγγελίας 900.000 ευρώ που αφορά δακρυγόνα και χημικά (...) Πολλές εισηγήσεις για την προμήθεια πλαστικών σφαιρών και χρωμοσφαιριδίων έχει δεχθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. προτείνουν τη χρησιμοποίησή τους σε περιπτώσεις που κινδυνεύει να χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης από τις αστυνομικές δυνάμεις» (το θέμα στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ