Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ
Με αγώνες ανατρέπουμε τα χειρότερα που έρχονται

Στις κατασκηνώσεις που φιλοξενούνται ηλικιωμένοι, έκανε περιοδεία ο Νίκος Σοφιανός
Στις κατασκηνώσεις που φιλοξενούνται ηλικιωμένοι, έκανε περιοδεία ο Νίκος Σοφιανός
Τις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθήνας στον Αγ. Ανδρέα Ανατ. Αττικής επισκέφτηκε το Σάββατο ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Οι δημοτικές κατασκηνώσεις μετά τα παιδιά που φιλοξένησαν το καλοκαίρι, τώρα και μέχρι το τέλος του μήνα φιλοξενούν ανθρώπους της λεγόμενης τρίτης ηλικίας. Εργάζονται εκεί περίπου 50 αποσπασμένοι μόνιμοι, συν 175 συμβασιούχοι τετραμηνίτες (έχουν δουλειά μέχρι περίπου μέσα Οκτώβρη). Παρέμεναν απλήρωτοι τα δεδουλευμένα του Αυγούστου, όπως και όλες τις υπερωρίες και αργίες από Ιούνη έως Αύγουστο. Απλήρωτοι ήταν και οι κοινοτάρχες και ομαδάρχες που επέβλεπαν το προηγούμενο διάστημα τα φιλοξενούμενα παιδιά. Λαμβάνουν γλίσχρα 152 ως 170 ευρώ το δεκαπενθήμερο.

Μιλώντας στους εργαζόμενους και τους εκατοντάδες φιλοξενούμενους συνταξιούχους στο εστιατόριο της κατασκήνωσης, όπου συγκεντρώθηκαν εκεί την ώρα του μεσημεριανού, ο Νίκος Σοφιανός τόνισε: «Ο θεσμός των κατασκηνώσεων του Δήμου της Αθήνας είναι μια σημαντική κατάκτηση για το λαό. Στηρίζεται στη δουλειά των εργαζομένων που όμως στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι συμβασιούχοι, στερούνται του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ταυτόχρονα, δεν πληρώνονται στην ώρα τους.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που το λαϊκό εισόδημα χάνει καθημερινά την αξία του, που νέα χαράτσια, ανεργία και απολύσεις έρχονται να επιβαρύνουν παραπέρα τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, σε αυτούς τους καιρούς πρέπει να εμποδίσουμε την προώθηση νέων αντιλαϊκών μέτρων, να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση του λαού μας, ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, ότι οι κοινωνικοί αγώνες για όλα όσα δικαιούνται η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι, είναι ο μόνος δρόμος. Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα. Η πολιτική της κυβέρνησης φέρνει κάθε χρόνο και χειρότερα. Σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να γίνουν σκληροί αγώνες γιατί έρχονται ακόμα χειρότερα μέτρα και μπορούμε πραγματικά να τα ανατρέψουμε, μπορούμε να βάλουμε αυτούς που ευθύνονται για την κρίση να πληρώσουν».

  • Την Κυριακή το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ Στέλιο Λάμπρου, είχε συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών Αθήνας - Πειραιά «Ο Ερμής». Ακολούθως περιόδευσε στο παζάρι στο πάρκο της λεγόμενης κορεάτικης αγοράς (Ερμού και Πειραιώς). Στις συζητήσεις που είχε αναδείχτηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα του παζαριού αυτού, ο ρακοσυλλεκτικός χαρακτήρας που έχει η εν λόγω αγορά και που πρέπει να διατηρηθεί. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ θα φέρουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέμα τη σημερινή κατάσταση στο παζάρι, προβάλλοντας τα αιτήματα του Σωματείου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για τις αντεργατικές τακτικές της δημοτικής αρχής (2013-09-27 00:00:00.0)
Προβληματική μεταστέγαση στην Ιερά Οδό (2012-10-04 00:00:00.0)
Μείωση τώρα 40% στα δημοτικά τέλη για τις λαϊκές κατοικίες (2011-11-25 00:00:00.0)
Εχουν δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά (2011-09-17 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για σταθερή δουλειά, ωράριο και πράσινο (2011-05-31 00:00:00.0)
Ορκωμοσία στο Δήμο Αθήνας (2010-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ